Cannes-ban mutatják be Wes Anderson sztárparádéját

A cannes-i fesztivál hivatalos programjának versenyfilmjei között mutatják be Wes Anderson amerikai rendező The French Dispatch című filmjét – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 05. 31. 18:45
null
Részlet az előzetesből Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A filmben olyan világsztárok játszanak, mint Bill Murray, Tilda Swinton, Timothée Chalamet, Adrien Brody, Elisabeth Moss, Léa Seydoux és Mathieu Amalric.

A Dél-Nyugat franciaországi Angouleme-ben forgatott romantikus vígjátékot már a tavalyi fesztivál versenyébe is beharangozták, de a seregszemle a koronavírus-járvány miatt elmaradt, ezért a 2021-es cannes-i versenyben lesz a világpremierje.

A Grand Budapest Hotel 52 éves rendezőnek ez a tizedik filmje, a forgatókönyv szerint egy kitalált francia városban a 20. század elején publikált amerikai magazin utolsó számában közzétett történeteket kelt életre.

Részlet az előzetesből
Fotó: YouTube

A 74. cannes-i fesztivál július 6-án Marion Cotillard-ral és Adam Driverrel a főszerepben, a francia Leos Carax angol nyelvű, Annette című zenés filmjével kezdődik. Az Arany Pálmát és a többi díjat a július 17-i zárógálán adja át a Spike Lee amerikai rendező által vezetett zsűri.

A hivatalos válogatás programjaiba meghívott filmek listáját június 3-i párizsi sajtótájékoztatóján teszi közzé a fesztivál, de az már ismert, hogy Paul Verhoeven holland rendező Benedetta című filmje is versenyezhet az Arany Pálmáért.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube

Mads Mikkelsen is játszik az Indiana Jones 5. részében

Mads Mikkelsen is szerepel Harrison Ford mellett az ötödik Indiana Jones-filmben – osztotta meg értesülését a Variety.com pénteken.

A régészprofesszor új kalandjában Phoebe Waller-Bridge is játszik majd. Az ötödik Indiana Jones-filmet James Mangold rendezi, aki az előző négy epizódot készítő Steven Spielbergtől vette át a feladatot. Spielberg producerként működik közre a film megvalósításában Kathleen Kennedy, Frank Marshall és Simon Emanuel társaságában.

A 78 éves Ford ismét ikonikus szerepét, a fedora kalapos régészprofesszort alakítja. Az ötödik epizód szinopszisát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, és az sem derült ki, hogy Mikkelsen kit játszik a filmben.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.