Már nem takargatják az ősz hajukat a sztárok

Korábban szinte kötelezőnek számított a festett haj a cannes-i fesztivál vörös szőnyegén, idén az elegáns, de a lehető legtermészetesebb megjelenésére törekednek a sztárok.

Forrás: MTI2021. 07. 08. 22:24
FOSTER, Jodie
Cannes, 2021. július 6. Jodie Foster amerikai színésznő fotózáson vesz részt a 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál nyitónapján, 2021. július 6-án. Fostert az életművéért neki ítélt tiszteletbeli Arany Pálma-díjjal tüntetik majd ki. A 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált július 6. és 17. között rendezik. MTI/AP/Invision/Vianney Le Caer Fotó: Vianney Le Caer Forrás: MTI/AP/Invision/Vianney Le Caer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg korábban szinte kötelezőnek számított a magas sarkú cipő és a festett haj a cannes-i fesztivál vörös szőnyegén, idén az elegáns, de a lehető legtermészetesebb megjelenésére törekednek a sztárok, és már nem takargatják őszülő hajukat.

Helen Mirren angol színésznő soha nem rejtette el a korát, s idén is teljesen ősz hajjal érkezett, a 74. cannes-i szemlén azonban már nem ő az egyetlen, aki nem festett hajjal vonult végig a vörös szőnyegen. A fesztiválközönség először láthatta Andie MacDowell hosszú göndör haját megőszülve, ahogy Jodie Foster őszülő tincseit is.

Jodie Foster amerikai színésznő fotózáson vesz részt a 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál nyitónapján, 2021. július 6-án. Fostert az életművéért neki ítélt tiszteletbeli Arany Pálma-díjjal tüntetik majd ki. A 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált július 6. és 17. között rendezik.
Fotó: MTI/AP/Invision/Vianney Le Caer

A Négy esküvő és egy temetés című vígjáték főszereplője, aki sokáig az egyik legnagyobb kozmetikai cég reklámarca volt, februárban egy amerikai lapnak elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatti karantén alatt 63 évesen úgy döntött, többé nem festeti a haját.

A kétszeres Oscar-díjas Jodie Foster pedig a Télérama című francia kulturális lapban július elején megjelent interjúban mondta el, hogy 58 évesen „nincsen gondja a korával” és már nagyon várja a hatvanas éveit.

A két amerikai sztár megjelenése mindenesetre pozitív visszhangot váltott ki a közösségi oldalakon.

„Nagyon jólesik olyan színésznőket látni, akik vállalják a korukat, a ráncaikat, az őszülő hajukat a vörös szőnyegen. Nem tetszik minden ruha, amit viselnek, de VÉGRE!” – írta egy fesztiválozó a Twitteren, akinek a kommentje több mint 3 ezer felhasználónak tetszett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.