időjárás 16°C Eufrozina, Kende 2021. September 25.
logo

Bruce Springsteen-relikviákat állítanak ki a Grammy Múzeumban

Forrás: MTI
2021.09.14. 16:45 2021.09.14. 17:01
Bruce Springsteen-relikviákat állítanak ki a Grammy Múzeumban

A Bruce Springsteen Live! című kiállítás március 22-ig lesz látható a Grammy Museum Experience-ben, ezt követően a Los Angeles-i Grammy Múzeumba kerül.

A tárlaton láthatók lesznek Springsteen és az E Street Band élő fellépéseinek felvételei, hangszerek, fellépőruhák és exkluzív interjúk.

Kiállítják Springsteen módosított Fender gitárját, amely számos lemez, például a Human Torch és a Born to Run borítóján is feltűnt. Látható lesz a hathetes, 1988-as Human Rights Tour aláírt programterve.

Az interaktív kiállítás látogatói eljátszhatják a legnagyobb slágerek akkordjait és összehasonlíthatják azokat a világhírű zenészével.

Kevés előadó testesíti meg így az élő rock and roll lelkét és izgalmát, mint Bruce Springsteen és az E Street Band

– mondta Robert Santelli, a kiállítás kurátora.

A kiállítás a Grammy Múzeum, a Bruce Springsteen Archívum és a Monmouth Egyetem Amerikai Zenei Központja közreműködésével valósult meg.

A borítóképen: Bruce Springsteen fellép a Szeptember 11. Emlékműnél, a 2001. szeptemberi New York-i terrortámadásban megsemmisült Világkereskedelmi Központ ikertornyainak helyén létesített Ground Zero területén rendezett megemlékezésen 2021. szeptember 11-én, az Egyesült Államok elleni 2001. szeptember 11-i repülőgépes terrortámadások huszadik évfordulóján.
Fotó: MTI/EPA/Getty Images/Chip Somodevilla