Legújabb rendezéséről mesélt Dobó Kata

December elején kerül a mozikba Lakner Artúr Édes mostoha című regényéből készült játékfilm. Az El a kezekkel a Papámtól! című mesemusical nemcsak a látványos díszletek és jelmezek, hanem a nemzetközi szinten is egyedülálló trükkfelvételek teszik különlegessé. A film részleteiről az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában mesélt a rendező, Dobó Kata – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 09. 01. 16:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobó Kata azt mondja, úgy érzi magát, mint egy ló a versenypályán az indulás előtt. Tavaly augusztusban kezdődtek el második filmrendezése, az El a kezekkel a Papámtól! játékfilm munkálatai, de a Covid-járvány miatt csak idén, december 2-án tartják meg a premiert.

Az izgalmas látványvilágú, parádés szereposztású filmet Rakonczai Viktor musicaldalai teszik befogadhatóvá a gyerekeknek, akik fontos üzenetet érthetnek meg a filmet megtekintve. Az M5 kulturális csatorna műsorában erre ki is tért a rendező.

Hozzáállás kérdése, de szerintem patchwork családban felnőni nem feltétlenül szomorú dolog. Sokat hozzáadhat egy gyerek személyiségéhez, ha különböző embereket ismer meg, ráadásul több családtag szeretetét kapja meg fordulat, ha valamire szüksége van. A főszereplő kislány, Dorka – akit Marczinka Bori alakít – persze végig tudja, hogy ki az ideális társ megözvegyült édesapja számára – fogalmazott Dobó Kata, aki hiánypótlónak nevezte a bemutatás előtt álló alkotást. A további részletek a Librettó idézett adásából ismerhetők meg.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Instagram/Dobó Kata

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.