időjárás 11°C Vendel 2021. October 20.
logo

Nem akármilyen vállalkozásokat támogat Leonardo DiCaprio

Forrás: MTI
2021.09.23. 12:36
Nem akármilyen vállalkozásokat támogat Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio laborban előállított húskészítményeket készítő vállalkozásokat támogat.

A két startup közlése szerint a hollywoodi sztár részesedést vásárolt az Aleph Farm izraeli és a Mosa Meat holland cégben, melyek marhahúst állítanak elő tehenek sejtjeiből az állatok leölése nélkül.

Az Oscar-díjas amerikai színész tanácsadóként is részt vesz a vállalkozások munkájában.

"A klímaválság elleni harc egyik leghatékonyabb útja az élelmiszerellátó rendszer megváltoztatása. A Mosa Meat és az Aleph Farms új lehetőségeket kínálnak a marhahús iránti világszintű igény kielégítésére, ugyanakkor megszüntethetik a jelenlegi ipari marhahústermelés legégetőbb problémáit" - fejtette ki DiCaprio.

A színész régóta foglalkozik a környezet- és klímavédelem kérdéseivel és problémáival. A kaliforniai Beyond Meat nevű vállalkozásba is befektetett már, mely növényi eredetű hamburgereket és kolbászokat készít.

A világ húsfogyasztása a klímaváltozás egyik katalizátora elsősorban a tömeges állattartás hatalmas területigénye és az ehhez kapcsolódó káros anyagok, köztük a metán kibocsátása miatt. A mesterséges úton, laborban előállított, úgynevezett in vitro hús az ezzel foglalkozók szerint orvosolhatja a problémát.

Borítókép: Leonardo DiCaprio a NASA egyik űrközpontjába látogatott (Flickr)