Számos világsztár lépett fel a Global Citizen 24 órás világkoncertjén

Mások mellett Ed Sheeran, Elton John és Jennifer Lopez is fellépett a Global Citizen 24 órás, hat kontinensről jelentkező, szombaton kezdődött világkoncertjén - írta a BBC hírportálja.

Forrás: MTI2021. 09. 27. 10:10
LOPEZ, Jennifer
New York, 2021. szeptember 13. Jennifer Lopez Puerto Ric-i nekes, sznszn az MTV zenei tvtrsasg videodjainak tadsi nnepsgn a New York-i Barclays Centerben 2021. szeptember 12-n. MTI/AP/Invision/Charles Sykes Fotó: Charles Sykes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvénnyel a szegénység és a klímaváltozás elleni küzdelemre akarják ráirányítani a figyelmet, továbbá szeretnék elérni, hogy világszerte jobban hozzá lehessen jutni a koronavírus elleni védőoltásokhoz.

Több mint hatvan előadó, nézők tízezrei vettek részt a világ számos városában - többek között Londonban, New Yorkban és Szöulban - rendezett koncerteken, további milliók kapcsoltak az eseményről szóló közvetítésekre.

A világkoncert Párizsban indult, Elton John az Eiffel-torony előtt lépett fel, miután a dél-koreai BTS fiúegyüttes koncertfelvételét lejátszották.

A világ egyik legnagyobb jótékonysági rendezvényének tartott koncertet a Global Citizen karitatív szervezet hívta életre. Azon dolgoznak, hogy 2030-ra felszámolják az extrém szegénységet a világon.

A hasonló rendezvények többségével ellentétben a rendezők nem gyűjtöttek adományokat, hanem a résztvevők számával akarták bizonyítani a világ vezetőinek, hogy az emberek támogatják a bátor tetteket.

A Global Citizen arra szólította fel a világ országainak kormányait, hogy ültessenek egymilliárd fát, szállítsanak egymilliárd adag vakcinát a legszegényebb országoknak, valamint adományozzanak ételt az éhínségtől szenvedő 41 millió embernek.

New Yorkban lépett fel Jennifer Lopez, Billie Eilish és a Coldplay. Mielőtt zenélni kezdtek volna, Harry herceg és felesége, Meghan Markle lépett a színpadra. Elmondták, hogy az új koronavírus ellenei vakcinákhoz való hozzájutást "alapvető emberi jognak" kell tekinteni.

A színpadon a 68 éves Cyndi Lauper is megjelent, az afgán nők tiszteletére énekelte el egyik legnagyobb slágerét, az 1983-as Girls Just Want To Have Funt.

Párizsban játszott Ed Sheeran, a Black Eyed Peas és Stormzy, Stevie Wonder Los Angelesben zenélt. A Green Day, Kylie Minogue és Andrea Bocelli koncertfelvételen volt látható.

A produkciók közti szünetekben jelentették be a szervezetek és cégek felajánlásait.

A nézők úgy juthattak be az eseményekre, ha oltási igazolást vagy negatív Covid-tesztet mutattak fel. A jegyeket ingyen osztották ki azok között, akik regisztráltak a Global Citizen alkalmazására, és megosztották a szervezet petícióit a közösségi média oldalain.

Borítókép: Jennifer Lopez az MTV zenei tévétársaság videodíjainak átadási ünnepségén a New York-i Barclays Centerben 2021. szeptember 12-én (MTI/AP/Invision/Charles Sykes)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.