időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo

Így védi a környezetet Somossy Barbara: lesse el a tippjeit!

Forrás: Ripost.hu
2021.10.28. 12:21
Így védi a környezetet Somossy Barbara: lesse el a tippjeit!

A Duna Televízió műsorvezetője évek óta fokozottan odafigyel a környezetére, pazarlásmentesen és fenntartható módon vezeti a háztartását.

Somossy Barbara, a Duna Televízió műsorvezetője egyre tudatosabban igyekszik odafigyelni a környezete megóvására. A műsorvezető nem vásárol felesleges ruhát, élelmiszert és igyekszik minél kevesebbet pazarolni a bolygónk védelme érdekében – derül ki a ripost.hu cikkéből.

Az én életemben gyerekkorom óta fontos szerepet játszik a környezetvédelem, felnőttként pedig az utóbbi években fokozottan igyekszem odafigyelni arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjak magam után. A szüleim vidéken élnek, nálunk természetes, hogy az élelmiszereket hazai termelőktől szerezzük be, és igyekszem odafigyelni arra is, hogy mindig csak annyi élelmiszert vegyek, amennyit biztosan elfogyasztok. Éppen ezért soha nem dobok ki ételt, eldobható műanyag palack helyett pedig kulacsot használok

– mondta el a Ripost megkeresésére Somossy Barbara.

A Duna TV műsorvezetője nőként pontosan tudja, mennyire könnyű megtölteni a gardróbot könnyen beszerezhető fast-fashion ruhadarabokkal. Az utóbbi években azonban ezen a gyakorlaton is változtatott.

 

Ismét Öko Zsibongó

A Füvészkert interaktív eseménye a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra fókuszál.

Belegondoltam, mennyire környezetszennyező könnyen beszerezhető, szezonális divat szerinti ruhadarabokat vásárolni és – amikor ezek tönkremennek – újakat venni. A szekrényemben környezetkímélő anyagokból készült alapdarabok találhatóak, főként magyar tervezőktől. Már nem az a fontos, hogy minél több ruhám legyen; inkább megveszek egy olyan kabátot, amit akár húsz év múlva is hordhatok, minthogy többféle darabom legyen az efféle ruhaneműkből. Így is lehet csinosan öltözködni, ráadásul ilyen módon a környezetünket is kímélhetjük

– fogalmazott Barbara.

A műsorvezető támogatja a szelektív hulladékgyűjtést, ő maga is így él, igyekszik minél kevesebb szemetet termelni. A környezettudatosságra szerinte a gyerekkorban lehet a leginkább felhívni a figyelmet.

Én is úgy nevelkedtem, hogy már kiskoromban tudtam, nem szabad szemetelni, pazarolni. Ha ezeket az erős alapokat megfelelő edukáció keretein belül elültetjük a gyerekekben, akkor kamaszként és felnőttként is ezekhez a gyökerekhez fognak visszanyúlni, nem a rossz példákhoz, amiket a tinédzser években láthatnak egy társaságban. Persze, ha belegondolunk, hogy mi magunk milyen apró részei vagyunk a bolygónknak, könnyen gondolhatjuk, hogy ugyan, nem szükséges semmit sem tennünk a Földért, hiszen úgyis csak apró porszemek vagyunk. De ilyenkor rá kell döbbenni, hogy igenis a sok kicsi sokra megy és együtt hatalmas változást érhetünk el. Óvnunk kell a természetet, a környezetünket, nem csak saját magunkért, hanem azért, hogy a gyermekeink, unokáink is egy élhető bolygón cseperedhessenek fel.

Magyarország kormánya a napokban közzétett egy környezetvédelmi kérdőívet, amit bárki kitölthet a zold.kormany.hu című oldalon.

(Borítókép: Somossy Barbara és Forró Bence, a Balatoni Nyár című magazinműsor műsorvezető-párosa. Fotó: MTI/Karaba Tünde/MTVA)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.