Oscar-díjas zeneszerző vezényli januárban a Bécsi Filharmonikusokat

Az Oscar-díjas Alexandre Desplat filmzeneszerző vezényli a bécsi szimfonikusokat egy januári koncerten – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 10. 11. 11:59
Desplat, Alexandre;
Los Angeles, 2018. mrcius 5. A legjobb eredeti filmzene djt elnyer Alexandre Desplat francia zeneszerz a Los Angeles-i Dolby Sznhz sajtszobjban tartott fotzson, az Oscar-gla utn, 2018. mrcius 4-n. (MTI/EPA/Paul Buck) Fotó: PAUL BUCK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bécsi szimfonikus zenekar a kortárs filmzenének szenteli új koncertsorozatát. A Cinema: Sound című programsorozat nyitányaként Alexandre Desplat hollywoodi zeneszerző 2022. január 29-én a bécsi Musikverein nagytermében vezényel. A koncert műsorán díjnyertes kompozíciói szerepelnek. 

Desplat több mint 170 film zenéjét szerezte, a Grand Budapest Hotel (2015) és A víz érintése (2018) filmzenéjéért pedig Oscar-díjat kapott. 

Jan Nast, a bécsi szimfonikus zenekar művészeti igazgatója vasárnap elmondta, hogy régóta tervezik ezt a koncertsorozatot. „A filmzene a DNS-ünk része, és örülök, hogy mostantól a kortárs filmzenét is bemutathatjuk a közönségünknek a bécsi Musikvereinben” – hangsúlyozta.

Desplat úgy fogalmazott: számára nagy megtiszteltetés, hogy azt a zenekart vezényelheti, amelyik zenei példaképeivel dolgozott. 

A zeneszerző 2016-ban Bécsben megkapta a Max Steiner filmzenei életműdíjat.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: MTI/EPA/Paul Buck

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.