Papadimitriu Athina és családja a Covid óta együtt tölti a vasárnapokat

Görög gyökereiről, a gyermekkoráról és Trokán Péterrel való házasságáról is beszélt Papadimitriu Athina a Hír TV Magánterület című műsorában, amelynek legújabb adása vasárnap 19.00 órakor kerül adásba.

Forrás: Ripost.hu2021. 10. 29. 8:53
Papadimitriu Athina
Budapest, 2020. december 14. Papadimitriu Athina rszletet ad el a Nemzeti Lovas Sznhz Szent Lszl, a lovagkirly cm npi rockoperjnak online sajttjkoztatval egybekttt olvasprbjn a Kincsem Parkban 2020. december 14-n. MTI/Kovcs Tams Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Covid alatt interneten keresztül tartotta a kapcsolatot lányaival és unokájával Papadimitriu Athina, akit mindez arra sarkallt, hogy új szokást vezessenek be: lányaival, unokájával és volt férjével, Trokán Péterrel minden vasárnap közösen ebédelnek – derül ki a Ripost.hu cikkéből.

Athina elmondta, idősebb lányai édesapjával mindig is jóban voltak, ám hozzátette, ez kizárólag Trokán érdeme.

Nekem könnyű volt jónak lenni, hiszen annak idején én jöttem el. Péternél jobb apa, jobb férj, jobb társ nem létezik. Nekem egyszer csak jött egy gőz és történt, ami történt. De ennek is van oka

– fogalmazott Papadimitriu Athina, aki később elmesélte azt is, utólag hogyan látja a dolgokat.

 

Sokat beszélt arról is, hogy a barátai szerint ő egy görög asszony magyar szívvel, akinek rendkívül fontosak a gyökerei, éppen ezért nemcsak lányait, hanem unokáját is tanítja görögül. Emellett, ahogy a görög kultúrában, számára is rendkívül fontos a természet-közeliség, igazán ott érzi csak jól magát.

Amikor gyerekek voltunk, a hűvösvölgyi Nagyrétre jártunk hétvégente a szüleimmel. Én olyankor azt éreztem, hogy húz le a föld és nem érdekelt, hogy ki van ott, hanyatt dobtam magam és ott feküdtem percekig, kezem-lábam kinyújtva. Nagyon jól éreztem magam, és már akkor egységet éreztem saját magam és a föld között

– fogalmazott a művésznő.

A Magánterület stábját elkalauzolta a Nemzeti Lovasszínház egyik edzésére is, de kiderült az is, miért jár Papadimitriu Athina a Benczúr utcába egy 101 éves nénihez. Szóba került még szeretet, nőiség és sok minden más is, amelyet a Magánterület vasárnap este 19.00 órakor kezdődő legújabb adásában láthatnak a nézők.

(Borítókép: Papadimitriu Athina részletet ad elő a Nemzeti Lovas Színház Szent László, a lovagkirály című népi rockoperájának online sajtótájékoztatóval egybekötött olvasópróbáján a Kincsem Parkban 2020. december 14-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.