Újabb komoly műtéten esett át Rékasi Károly

Az egykori balesete miatt a színművész immár tizedik alkalommal került műtőasztalra. Részleteket is elárult egészségügyi állapotáról.

Forrás: Ripost.hu2021. 10. 07. 12:55
Rkasi Kroly
Budapest, 2014. szeptember 23. Rkasi Kroly Victor Franz szerepben Arthur Miller Alku cm drmjnak prbjn a budapesti Jzsef Attila Sznhz Gal Erzsbet Stdijban 2014. szeptember 23-n. A darabot oktber 10-n mutatjk be Telihay Pter rendezsben. MTI Fot: Kallos Bea Fotó: Kallos Bea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kanyarodó autó 2015-ben elgázolta Rékasi Károlyt. A színésznek olyan erővel ment neki a kocsi, hogy öt métert repült. A baleset során súlyos koponyasérülést és több szilánkos törést is elszenvedett – derül ki a ripost.hu cikkéből.

Kis híján végzetes lett a híresség számára a baleset, de az orvosok megmentették az életét. Ám hat év elteltével sem felejtheti el az akkori fájdalmakat. Immár a tizedik műtétjén esett át, most végre megkaphatta a csípőprotézisét, amit a koronavírus járvány miatt egy ideje halasztgattak – tudta meg a Blikk.

A színművész nem sokkal az esküvője után feküdt be a kórházba. Rékasi elmondta lapnak: a műtét jól sikerült, olyannyira, hogy néhány nappal a varratszedés után már az edzéseket is elkezdhette – igaz, csak szigorú orvosi felügyelet mellett.

Az esküvőm után néhány héttel már kórházban feküdtem. Ez volt a tizedik beavatkozás, a csípőprotézist beültetése. A műtét jól sikerült, hálás vagyok a sportkórház dolgozónak, a mindre odafigyelő, csodálatos nővéreknek és dr. Bálint Lehelnek, aki nagyszerű profizmussal végezte a műtétet, visszaadva ezzel emberi méltóságomat

– árulta el a színész.

A doktor úr meghatározta, milyen gyakorlatokat végezhetek. Csak a felsőtestem mozoghat, végezhetek hasprés-, mell-, váll- és hátizomgyakorlatokat, de ügyelnem kell, nehogy megsérüljek. Még legalább három hónap a rehabilitáció, utána ismét biciklizhetek. Érdekes, a balesetet óta nem futottam, de sokszor álmodom róla, hogy futok valahova... Talán a protézis után visszatérhetek ehhez is

– részletezte megkönnyebbülten Rékasi Károly.

(Borítókép: Rékasi Károly Victor Franz szerepében Arthur Miller Alku című drámájának próbáján a budapesti József Attila Színház Gaál Erzsébet Stúdiójában 2014. szeptember 23-án. Fotó: MTI/Kallos Bea)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.