Egyedülálló lehetőséget nyújt a Duna Televízió komolyzenei tehetségkutatója

A 2014-ben indult Virtuózok hetedik évada öt ország, a visegrádi négyek mellett idén Horvátország részvételével valósul meg. Magyarország első és egyetlen komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok V4+ november 19. és december 17. között lesz látható a Duna Televízióban. A műsor különlegességéről Bősze Ádám, a Bartók rádió műsorvezetője, a Virtuózok magyarországi válogatóinak házigazdája beszélt az Almáriumban – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 11. 12. 9:21
Gottschalk, Thomas; Hauser, Stjepan
Budapest, 2021. július 22. Thomas Gottschalk német mûsorvezetõ, showman (b) és Stjepan Hauser horvát csellista a Virtuózok V4+ Horvátország címû produkció 2021-es évadáról tartott sajtótájékoztatón a közmédia óbudai székházában 2021. július 22-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sok mindenben különbözik a mostani Virtuózok az előzőktől. Legfőképpen abban, hogy már nemcsak Magyarországra koncentrál a tehetségkutató, hanem a visegrádi négyek mellett, plusz egyre, Horvátországra. Ami még abszolút egyedivé teszi, a nemzetközi zsűri, amelyben a szó szoros értelmében világsztárok foglalnak helyet” – mondta a nemzetközivé vált műsorról Bősze Ádám a Duna Televízió Almárium című műsorában.

A zsűriben ugyanis a hazai komolyzenei élet legelismertebb képviselői foglalnak helyet: Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-, Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán operaénekes, Balázs János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a Cziffra-fesztivál művészeti vezetője, Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester, operarendező, Batta András Erkel Ferenc-, Széchenyi-díjas magyar zenetörténész, Bogányi Gergely, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és Várdai István Liszt Ferenc-díjas gordonkaművész.

A nemzetközi zsűriben a részt vevő országok zenei szaktekintélyei foglalnak helyet: Alicja Wegorzewska lengyel operaénekes, Peter Valentovic szlovák karmester, Gabriela Bohácová cseh művészeti igazgató, valamint Petar Culic horvát gitárművész a nemzetközi elődöntők során és Hauser horvát csellóművész a döntőben, míg a magyar zsűritag Miklósa Erika lesz.

Az egyszemélyes „szuperzsűri” szerepét Plácido Domingo világhírű operaénekes-karmester tölti be.

A teljes cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Thomas Gottschalk német műsorvezető, showman (b) és Stjepan Hauser horvát csellista a Virtuózok V4+ Horvátország című produkció 2021-es évadáról tartott sajtótájékoztatón a közmédia óbudai székházában 2021. július 22-én. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.