Már húsz díjnál jár a magyar történelmi thriller

Floridában négy fesztiváldíjjal tüntették ki Szász Attila Apró mesék című romantikus szélhámosfilmjét. A legjobb film, a legjobb rendező, Kerekes Vica a legjobb színésznő és Szabó Kimmel Tamás a legjobb színész díját nyerte el Florida nemzetközi filmfesztiválján. Az IMDb.com adatbázisa szerint a film a huszadik fesztiváldíjánál tart – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 11. 23. 18:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén 36. alkalommal megrendezett floridai Fort Lauderdale Nemzetközi Filmfesztivál több mint kétszáz filmet vonultatott fel, amelyek negyven országból érkeztek. 

A fesztivál szakmai zsűrije Szász Attila Apró mesék című alkotásának ítélte a legjobb filmnek, a legjobb rendezőnek, a legjobb színésznőnek (Kerekes Vica) és a legjobb színésznek (Szabó Kimmel Tamás) járó díjat. 

Az Apró mesék közvetlenül a II. világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje az elmúlt időszakban számos nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, Várna, Párma, Izmir, San Jose, Berlin és Avanca szemléin kapott díjakat. 

Az Apró mesék idén még Alaszkában és Kijevben is megméreti magát, illetve online nézhető a Nemzeti Filmintézet streamingplatformján, a Filmión. 

Az Apró mesék a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel volt.

Borítókép: Részlet a filmből (Fotó: YouTube-képernyőfotó)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.