Martin Scorsese rendez filmet a Grateful Dead rockbandáról

Martin Scorsese rendez zenés életrajzi filmet a Grateful Dead rockbandáról. Az együttes frontemberét, Jerry Garciát Jonah Hill játssza – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 11. 21. 10:24
SCORSESE, Martin
Toki, 2017. janur 16. Martin Scorsese amerikai filmrendez a Csend (Scilence) cm j filmjrl tartott sajttjkoztatn Tokiban 2017. janur 16-n. Az Endo Suszaku japn r novelljnak megfilmestett vltozata egy 17. szzadi jezsuita szerzetes japni hittrtsrl szl, az alkotst janur 21-n mutatjk be a tvol-keleti szigetorszgban. (MTI/EPA/Franck Robichon) Fotó: FRANCK ROBICHON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Variety.com cikke felidézi, hogy Scorsese és Hill legutóbb 2013-ban dolgozott együtt A Wall Street farkasa című filmen. Scorsese nemcsak rendezője, de producere is lesz az egyelőre cím nélküli filmnek.

A Grateful Dead 1965-ben alakult Kaliforniában, és az ellenkultúra egyik szimbólumává vált, miután 1967-ben kiadták debütáló albumukat. Garcia mellett az alapító tagok közé tartozik Bob Weir, Ron McKernan, Phil Lesh és Bill Kreutzmann. Az együttes közös munkájának Garcia 1995-ös halála véget vetett, de a banda népszerűsége fennmaradt: Garcia dalait a Dead & Company játssza.

A banda bekerült a rock and roll hírességek csarnokába is.

Egyelőre nem derült ki, hogy Scorsese filmje az együttes melyik korszakát helyezi a középpontba.

Hill egy Instagram-üzenetben osztotta meg a hírt, hogy főszerepet játszik majd a filmben, ami az Apple-nél készül, ahol Scorsese éppen a Killers of the flower moon című westernen dolgozik Leonardo DiCaprio, Robert de Niro és Jesse Plemons közreműködésével.

A film forgatókönyvét Scott Alexander és Larry Karaszewski írja. A Grateful Dead még élő tagjai áldásukat adták a produkcióra, sőt executive producerként jegyzik majd őket a stáblistán Jerry Garcia lányával, Trixie Garciával együtt.

Scorsese már több fontos zenei dokumentumfilmet forgatott: 1970-ben a Woodstock, 1978-ban Az utolsó valcer, 2011-ben George Harrison: Élet az anyagi világban és 2019-ben a Rolling Thunder revue: a Bob Dylan-story című produkciókat.

A rendező 2017-ben executive producere volt az együttesről készült hatrészes dokumentumfilmnek is, amit Long Strange Trip címmel vetítettek. Akkoriban úgy nyilatkozott, hogy a Grateful Dead nem csupán egy banda: „saját bolygójuk volt, amelyet rajongóik milliói népesítettek be” – idézte a Variety.com.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Martin Scorsese amerikai filmrendező (Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.