Szabó István Martin Scorsesével együtt kapott életműdíjat

India legnagyobb nemzetközi filmfesztiválján, Goán vett át életműdíjat Szabó István magyar filmrendező amerikai kollégájával, Martin Scorsesével együtt az egyetemes filmművészethez való kiváló hozzájárulásáért. Mindkét rendező online jelentkezett be a megnyitóünnepségre.

Forrás: MTI / ORIGO2021. 11. 23. 14:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyszabású Indiai Nemzetközi Filmfesztivál a Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége által A kategóriásnak minősített 14 filmfesztivál egyike, Berlin, Cannes és Velence mellett.

A goai filmfesztivál válogatást mutat be Szabó István világhírű filmjeiből, köztük van teljeskörűen felújított változatban az Apa, az Oscar-díjas Mephisto és a Redl ezredes is

– olvasható a filmes mustra honlapján.

Szabó Istvánt november 10-én a leccei Európai Filmfesztiválon is életműdíjjal tüntették ki, és gazdag retrospektív programot mutattak be a magyar rendezőtől. Szabó István személyesen is részt vett az olaszországi fesztivál közönségtalálkozóján és díjátadóján.

Borítókép: Szabó István Oscar-díjas filmrendező (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.