időjárás 9°C Árpád 2023. március 31.
logo

Szabó István Martin Scorsesével együtt kapott életműdíjat

Forrás: MTI / ORIGO
2021.11.23. 14:46 2021.11.23. 15:09
Szabó István Martin Scorsesével együtt kapott életműdíjat

India legnagyobb nemzetközi filmfesztiválján, Goán vett át életműdíjat Szabó István magyar filmrendező amerikai kollégájával, Martin Scorsesével együtt az egyetemes filmművészethez való kiváló hozzájárulásáért. Mindkét rendező online jelentkezett be a megnyitóünnepségre.

A nagyszabású Indiai Nemzetközi Filmfesztivál a Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége által A kategóriásnak minősített 14 filmfesztivál egyike, Berlin, Cannes és Velence mellett.

A goai filmfesztivál válogatást mutat be Szabó István világhírű filmjeiből, köztük van teljeskörűen felújított változatban az Apa, az Oscar-díjas Mephisto és a Redl ezredes is

– olvasható a filmes mustra honlapján.

Szabó Istvánt november 10-én a leccei Európai Filmfesztiválon is életműdíjjal tüntették ki, és gazdag retrospektív programot mutattak be a magyar rendezőtől. Szabó István személyesen is részt vett az olaszországi fesztivál közönségtalálkozóján és díjátadóján.

Borítókép: Szabó István Oscar-díjas filmrendező (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.