Tom Cruise ismét dublőr nélkül kereste a veszélyt

Nincs az a mutatvány, amit átadna egy dublőrnek – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: HIRADO.HU2021. 11. 30. 15:03
CRUISE, Tom
Prizs, 2017. mjus 31. Tom Cruise amerikai sznsz a fszereplsvel kszlt A mmia cm film prizsi premierjn 2017. mjus 30-n. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson) Fotó: CHRISTOPHE PETIT TESSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha valamire azt mondják Tom Cruise-nak, hogy lehetetlen, ő akkor lendül bele igazán. Ezt még kollégája, Miles Teller mondta róla a Top Gun 2. forgatása kapcsán, hiszen Tom a filmvásznon az egyik legkiválóbb akcióhős, és az életben sem kell félteni, hiszen filmjeihez nem sok jelenetben használ dublőrt, még a legkockázatosabb jeleneteket is maga szereti megoldani. 

A Maverickhez vadászpilótává képezte magát, de a Mission Impossible-filmekhez is jól jön pilótaengedélye, valamint halált megvető bátorsága.

A sztár a Mission: Impossible – Utóhatás miatt tényleg az életével játszott.

 Nem elég, hogy ez egyik jelenetben, amikor egy emelvényről ugrott egy háztetőre, bokáját és bordáit törte, de mindezek után dublőrei az Airbus helikopter pilótaülése közelébe sem mehettek. 

Tom a felkamerázott géppel vitte véghez a jelenethez szükséges mutatványt – írja a Híradó.hu.

A sorozat nyolcadik része jelenleg is Nagy-Britanniában forog, Tom pedig a folytatáshoz még magasabbra emeli a tétet. Ezúttal vélhetően egy fejjel lefelé repülő gép szárnyán fog akciózni, melyhez már gyakorolják a jelenetet.

A Page Six fotósa a hét végén kapta lencsevégre a sztárt, aki biztonsági öltözetben és bukósisakban egy 1941 Boeing B75N1 Stearman kétfedelű repülő szárnyához kötözve ücsörög, mindezt 600 méter magasságban.

Felszálláskor még Tom vezette a kisrepülőt, majd a levegőben sétált ki a szárnyakra, ahol aztán többször is pozíciót váltott.

A Top Gun-folytatás 2022. május 27-én, a Mission: Impossible 7. pedig 2022. szeptember 30-án kerülhet a mozikba, a nyolcadik, most forgó epizód premierdátuma még nincs kitűzve.

Cruise-t egyébként az előzetes tervek szerint idén ősszel kilőtték volna az űrbe, a projekt azonban szintén csúszik. Doug Liman fogja rendezni Tom tervezett űrfilmjét, amelyet, legalábbis részben, a Nemzetközi Űrállomáson fognak forgatni. Ha végre összejön, ez lesz az eddigi leghajmeresztőbb vállalkozása.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Tom Cruise amerikai színész a főszereplésével készült A múmia című film párizsi premierjén 2017. május 30-án (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.