Dakota Johnson filmje négy díjat is bezsebelt

Az Elena Ferrante olasz író könyvéből készült, Az elveszett lány című pszichodráma volt a független filmes Gotham-díjak hétfő esti átadójának nagy nyertese: négy kategóriában kapta meg a legjobbnak járó elismerést – írja a Híradó.hu.

Forrás: hirado.hu2021. 12. 01. 11:13
Johnson, Dakota
Hollywood, 2019. oktber 28. Dakota Johnson amerikai sznszn az amerikai filmakadmia 11. Kormnyzi-djainak kiosztjn a hollywoodi Dolby Sznhzban 2019. oktber 27-n. MTI/EPA/Nina Prommer Fotó: Nina Prommer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Melanie Griffith 32 éves lánya, a szintén színésznő Dakota egyértelműen A szürke ötven árnyalata trilógiával írta be magát Hollywood nagykönyvébe, és bár a film vegyes kritikákat kapott, Johnson karrierje nyílegyenesen tört felfelé, így kapta meg az egyik nagy Oscar-esélyes Az elveszett lány egyik főszerepét, ami rögtön négy díjat is besöpört a tegnap este tartott Gotham-átadón.

Maggie Gyllenhaal amerikai színésznő első rendezésével megkapta a legjobb forgatókönyvnek és a legjobb feltörekvő rendezőnek járó díjat, alakításáért Olivia Colman kapta a legjobb főszereplőnek járó elismerést, az alkotást pedig a legjobb filmnek választotta a New York-i Filmkritikusok Köre.

A Gotham-díjakat 1991 óta adják át, a gála a díjszezon kezdetét jelzi, amelynek fő záróeseménye a márciusi Oscar-gála. A díjakról filmesek és kritikusok egy csoportja dönt. A korábbi díjazottak közül később több film is Oscar-díjat kapott, például a Holdfény, a Spotlight: Egy nyomozás részletei, a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) és A nomádok földje.

A teljes cikk ITT érhető el.

Borítókép: Dakota Johnson az amerikai filmakadémia 11. Kormányzói-díjainak kiosztóján a hollywoodi Dolby Színházban 2019. október 27-én. (Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.