időjárás -7°C Timót 2022. January 24.
logo

Dakota Johnson filmje négy díjat is bezsebelt

Forrás: hirado.hu
2021.12.01. 11:13 2021.12.01. 16:53
Dakota Johnson filmje négy díjat is bezsebelt

Az Elena Ferrante olasz író könyvéből készült, Az elveszett lány című pszichodráma volt a független filmes Gotham-díjak hétfő esti átadójának nagy nyertese: négy kategóriában kapta meg a legjobbnak járó elismerést – írja a Híradó.hu.

Melanie Griffith 32 éves lánya, a szintén színésznő Dakota egyértelműen A szürke ötven árnyalata trilógiával írta be magát Hollywood nagykönyvébe, és bár a film vegyes kritikákat kapott, Johnson karrierje nyílegyenesen tört felfelé, így kapta meg az egyik nagy Oscar-esélyes Az elveszett lány egyik főszerepét, ami rögtön négy díjat is besöpört a tegnap este tartott Gotham-átadón.

Maggie Gyllenhaal amerikai színésznő első rendezésével megkapta a legjobb forgatókönyvnek és a legjobb feltörekvő rendezőnek járó díjat, alakításáért Olivia Colman kapta a legjobb főszereplőnek járó elismerést, az alkotást pedig a legjobb filmnek választotta a New York-i Filmkritikusok Köre.

A Gotham-díjakat 1991 óta adják át, a gála a díjszezon kezdetét jelzi, amelynek fő záróeseménye a márciusi Oscar-gála. A díjakról filmesek és kritikusok egy csoportja dönt. A korábbi díjazottak közül később több film is Oscar-díjat kapott, például a Holdfény, a Spotlight: Egy nyomozás részletei, a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) és A nomádok földje.

A teljes cikk ITT érhető el.

Borítókép: Dakota Johnson az amerikai filmakadémia 11. Kormányzói-díjainak kiosztóján a hollywoodi Dolby Színházban 2019. október 27-én. (Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer)