Felvásárolják az Andy Vajna által alapított 3D-animációs filmstúdiót

A svéd Embracer Group AB megállapodást kötött a magyar Digic Holdings Kft. száz százalékának megvásárlásáról; a tranzakciót többek között még az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak (ITM) is jóvá kell hagynia – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 12. 25. 10:28
Vajna, Andrew G.
Budapest, 2016. november 20. Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelõs kormánybiztos a Miss Universe Hungary döntõjének közvetítése elõtt a TV2 stúdiójában 2016. november 20-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Digic húszéves múltra visszatekintő, 3D-animációs filmstúdió, amelyet Rabb Sándor Alex és a magyar származású hollywoodi producer, Andrew G. Vajna alapított. Az Embracer-csoport közel 400 fős, magasan képzett csapattal bővül az akvizícióval. A Digic felvásárlásába a Digic leányvállalatai, a Digic Pictures Kft. és a Digic Services Kft. is beletartoznak.

A felvásárlás bizonyos feltételek teljesülése esetén történik meg, többek között ha a tranzakciót a Digicnek hitelt nyújtó pénzintézetek és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) jóváhagyják

– közölték. 

A tranzakció értékét kereskedelmi okokra hivatkozva nem hozzák nyilvánosságra.

Közleményük szerint a Digic irányítását az alapító Rabb Sándor Alex tovább folytatja. 

A vállalat világszerte ismertté vált a videójáték-iparban, játékfilmekben és reklámokban használt, többszörösen díjnyertes 3D-animációval.

Az Embracer-csoporton belül a Digic a Saber Interactive üzletág leányvállalataként fog működni. A tranzakciót követően a Digic megtartja jelenlegi működését – írták. A svéd Embracer Group a globális játékpiac számára számítógépes, konzolos és mobiljátékokat fejlesztő és kiadó vállalkozások anyavállalata.

A csoport több mint 250 franchise-zal rendelkezik

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.