időjárás 3°C Ignác 2023. február 1.
logo

Abszurd fordulat jöhet Szilágyi István gyilkosságának ügyében

Forrás: BORSONLINE.HU
2022.01.12. 13:05 2022.01.12. 18:07
Abszurd fordulat jöhet Szilágyi István gyilkosságának ügyében

2020 májusában holtan találták meg Szilágyi Istvánt, az ország Lópici Gáspárját. A rendőrség az eset után a házaspár fiát, Szilágyi Pétert tartóztatta le, miután kiderült: kalapáccsal verhette agyon édesapját. Nem először bántalmazta szüleit, már eljárás is folyt ellene, azonban a család sosem tett feljelentést, a színész és felesége mindig megvédték fiukat a nyilvánosság előtt – írja a Bors.

A férfi azóta is azt állítja, hogy bár apja holtteste mellett találták meg, nem ő volt a gyilkos, hanem egy ismeretlen besurranó. 

A tragédia napján Jolika, Szilágyi István özvegye a ház melletti kisboltban kért segítséget, ahol a eladónő elmondta: a színész felesége azzal szaladt át hozzá, hogy Péter kalapáccsal veri az apját. Mivel ezt Péter végig tagadta, a bíró rákérdezett, hogyan lehet ez.

A színész fia ekkor bevallotta, amit eddig titkolt: a kalapács kirepült a kezéből, azzal találta el apját.

A kalapács, ahogy elrepült, az valóban fejen találta az apámat!– vallotta be.

A tárgyalás szakértők meghallgatásával folytatódik.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Szilágyi István a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.