Abszurd fordulat jöhet Szilágyi István gyilkosságának ügyében

A színész fia hajmeresztő állítással védekezett.

Forrás: BORSONLINE.HU2022. 01. 12. 13:05
Budapest, 2017. szeptember 7. Szilágyi István színész a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2020 májusában holtan találták meg Szilágyi Istvánt, az ország Lópici Gáspárját. A rendőrség az eset után a házaspár fiát, Szilágyi Pétert tartóztatta le, miután kiderült: kalapáccsal verhette agyon édesapját. Nem először bántalmazta szüleit, már eljárás is folyt ellene, azonban a család sosem tett feljelentést, a színész és felesége mindig megvédték fiukat a nyilvánosság előtt – írja a Bors.

A férfi azóta is azt állítja, hogy bár apja holtteste mellett találták meg, nem ő volt a gyilkos, hanem egy ismeretlen besurranó. 

A tragédia napján Jolika, Szilágyi István özvegye a ház melletti kisboltban kért segítséget, ahol a eladónő elmondta: a színész felesége azzal szaladt át hozzá, hogy Péter kalapáccsal veri az apját. Mivel ezt Péter végig tagadta, a bíró rákérdezett, hogyan lehet ez.

A színész fia ekkor bevallotta, amit eddig titkolt: a kalapács kirepült a kezéből, azzal találta el apját.

A kalapács, ahogy elrepült, az valóban fejen találta az apámat!– vallotta be.

A tárgyalás szakértők meghallgatásával folytatódik.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Szilágyi István a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.