Ledózerolták David Fincher, Brad Pitt és Edward Norton kultfilmjének befejezését

Megváltoztatták David Fincher 1999-es kultfilmje, a Harcosok klubja befejezését a kínai nézők számára – írta a The Guardian.

Forrás: MTI2022. 01. 25. 11:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klasszikus Fincher-mozit sokan a kedvenc filmjükként tartják számon, így nem meglepő módon nagy felháborodást váltott ki az új zárójelenet.

Az eredeti lezárásban az Edward Norton által játszott narrátor megöli képzeletbeli alteregóját, a Brad Pitt alakította Tyler Durdent, majd nézi, ahogy épületek robbannak fel – utalva arra, hogy Tyler tervének végrehajtása megkezdődött.

Az új verzióban az épületek nem robbannak fel, helyette a képernyő elsötétül és felirat jelenik meg rajta: „A rendőrség gyorsan felderítette az egész tervet, letartóztatta az összes bűnözőt, sikeresen megakadályozva a bomba felrobbanását.”

Hozzáteszik, hogy Tylert elmegyógyintézetbe küldték kezelésre, majd kiengedték.

Elképzelhető, hogy a jelenet az anarchista felhangok miatt szúrhatta a kínai cenzorok szemét.

A kínai nézők közül sokan, akik kalózverzióban láthatták az eredeti filmet, felháborodtak a megmásított befejezésen, a Tencentre írt kommentekben adtak ennek hangot.

A szolgáltató egyelőre nem kommentálta az esetet.

Borítókép: Pillanatkép a filmből (Fotó: 20th Century Fox/IMDb)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.