Saját bélyegkollekciót kap 60. születésnapjára Rolling Stones a brit postától

Az idén hatvan éve alakult The Rolling Stones együttest bélyegkiadással ünnepli a brit királyi posta.

Forrás: MTI2022. 01. 12. 14:22
RICHARDS, Keith; WOOD, Ronnie; WATTS, Charlie; JAGGER, Mick
Manchester, 2018. június 6. Ronnie Wood, Mick Jagger, Charlie Watts és Keith Richards, a Rolling Stones brit rockzenekar tagjai (b-j) a No Filter címû európai turnéjuknak a manchesteri Old Trafford stadionban adott koncertjén 2018. június 5-én. (MTI/EPA/Nigel Roddis) Fotó: Nigel Roddis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint kedden bejelentették, 12 bélyegből álló kollekciót szentelnek az egyik leghosszabb ideje fennálló rockbandának.

Nyolc bélyeg az együttes koncertjeit idézi meg a világ minden tájáról a londoni Hyde Parktól (1969) a New Jersey-beli East Rutherfordig (2019). A maradék négy bélyeg egy bélyegblokkon szerepel: kettő együtt ábrázolja a bandát, kettőn pedig világ körüli turnéik poszterei jelennek meg.

David Gold, a királyi posta illetékes igazgatója kiemelte, hogy a rocktörténetben csupán néhány együttesnek sikerült ilyen gazdag és hosszú pályafutást megérnie. Hozzátette: a modern zenei élet több ikonikus, nagy hatású lemeze és élő koncertje fűződik a The Rolling Stoneshoz.

Az 1962-ben alapított zenekar becslések szerint több mint 240 millió lemezt adott el világszerte, számos díjjal ismerték el zenéjüket, köztük három Grammy-díjjal.

A The Rolling Stones a negyedik rockzenekar, amely bélyeget kapott a királyi postától a Beatles, a Pink Floyd és a Queen után.

A 12 darabos bélyegkollekciót január 20-tól lehet megvenni.

Borítókép: A Rolling Stones a No Filter című európai turnéjuknak a manchesteri Old Trafford stadionban adott koncertjén 2018. június 5-én (Fotó: MTI/EPA/Nigel Roddis)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.