Kiderült, hogy kiket jelöltek a tavalyi év legrosszabb színészei közé

Az Arany Málna-díj nyerteseit március 26-án nevezik meg, jelöltek nevét hétfőn tették közzé. A győztesek aranyfestékkel lefújt, málnaszemet ábrázoló szobrot kapnak trófeaként az évente megrendezett ceremónián – írja a Világgazdaság.

Forrás: VG.HU2022. 02. 09. 15:04
WILLIS, Bruce
London, 2013. február 8. Bruce Willis amerikai színész a Die Hard Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard) címû filmjének londoni bemutatóján 2013. február 7-én. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga) Fotó: Facundo Arrizabalaga
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bruce Willis akciófilmsztárt és a hatszoros Oscar-jelölt Amy Adamset is hollywoodi citromdíjra jelölték. Az Arany Málna-díjat 1980-ban alapították azzal a céllal, hogy az előző év legrosszabb filmjeit és alakításait jutalmazzák. 

Amy Adams egyszerre két kategóriában is esélyes az elismerésre: a legrosszabb színésznő díjának tulajdonosa lehet a Nő az ablakban című filmben nyújtott alakításáért és mellékszereplőként a Kedves Evan Hansen című filmért.

Bruce Willisnek külön kategóriát találtak ki a díjról döntők azzal az indoklással, hogy a színésznek 2021-ben nyolc rossz szerepe is volt, köztük olyan filmekben, mint az American Siege, a Deadlock és a Kozmikus bűn. 

A legrosszabb színész Arany Málna-díjára esélye mások mellett Scott Eastwood (Veszélyes), LeBron James (Space Jam – Új kezdet) és  Mark Wahlberg (Végtelen).

A legrosszabb film díjára jelölték a Space Jam – Új kezdetet, a Végtelent, a Nő az ablakban-t, a Karen című thrillert és a Diana című musical. Utóbbi, a Diana hercegnő életéről szóló film nyolc jelöléssel a legtöbb díjra esélyes a citromdíjak 42. kiosztásán.

Cate Blanchett veheti át idén az első nemzetközi Goya-díjat

Cate Blanchett ausztrál színésznő veheti át elsőként a nemzetközi Goya-díjat, amely a legrangosabb spanyol filmes kitüntetés idén létrehozott új kategóriája. 

A spanyol filmakadémia azért döntött a már meglévő 27 kategória bővítése mellett, hogy elismerje azokat a személyiségeket, akik munkájukkal hozzájárultak ehhez a kultúrákat és nézőket a világ minden tájáról egyesítő művészeti ághoz. A filmsztár személyesen veszi át az elismerést a jövő hétvégi díjátadó ceremónián Valenciában.

A 36. alkalommal kiosztandó Goya-díjra a legtöbb, húsz jelölést Fernando León de Aranoa A jó főnök című filmje kapta, amelyben Javier Bardem játssza a főszerepet. Nyolc kategóriában versenyez Pedro Almodóvar Párhuzamos anyák című alkotása Penélope Cruz főszereplésével.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Bruce Willis amerikai színész a Die Hard – Drágább, mint az életed című filmjének londoni bemutatóján 2013. február 7-én (Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.