Jeff Bezos miatt bontanak szét egy történelmi jelentőségű hidat

A világ leggazdagabbjai közé tartozó üzletember luxusjachtja túl nagynak bizonyult a hídhoz.

Forrás: Világgazdaság2022. 02. 06. 14:05
BEZOS, Jeff
Glasgow, 2021. november 2. Jeff Bezos amerikai milliárdos, az Amazon internetes kereskedelmi vállalat és a Blue Origin alapítója felszólal az ENSZ 26. klímakonferenciájának (COP26) egyik panelbeszélgetésén Glasgow-ban 2021. november 2-án. MTI/EPA/Robert Perry Fotó: Robert Perry
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szétbontják a rotterdami De Hef híd közepét, hogy átférjen alatta Jeff Bezos luxusjachtja 

– írja a Fox Businessre hivatkozva a Világgazdaság.

A világ leggazdagabbjai közé tartozó üzletember óceánjáró körútra indul, és a híd akadályt jelentett a jachtjának. A 417 láb hosszú hajó nem férne át a híd alatt, amely 130 láb magas. A holland város azonban csak ideiglenesen engedélyezi a projektet, ugyanis egy történelmi jelentőségű, az ipari korszakra emlékeztető, 145 éves acélhídról van szó, amelyet a második világháború után is felújítottak. Az utolsó nagy rekonstrukció 2017-ben történt, akkor úgy vélekedtek, többé már nem nyúlnak a hídhoz, csak ha mindenképp szükséges. Ezt a forgatókönyvet írta felül Bezos terve.

A jachtot Hollandiában építik, az Oceanco vállalat készíti, ezért is olyan fontos pont ezen a hídon való átkelés.Az Y721 névre hallgató hajó lesz a legnagyobb vitorlás jacht, amelyet valaha az országban építettek. A városvezetés azt nyilatkozta, hogy a bontással járó költségeket a kivitelező finanszírozza, amelynek a Bezostól kapott szép summából még erre is futja. Abba viszont nem akartak beleegyezni, hogy félkészen szállítsák el a járművet, és máshol fejezzék be.

Jeff Bezos jachtjának értéke 485 millió dollár.

Rotterdamot Európa tengeri fővárosának is tarják. A hajógyártás és az ágazathoz tartozó tevékenység fontos bevételi forrása a helyi önkormányzatnak. 

Tavaly 77 százalékkel ugrott meg a luxusjachtok iránti kereslet.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Jeff Bezos amerikai milliárdos, az Amazon internetes kereskedelmi vállalat és a Blue Origin alapítója felszólal az ENSZ 26. klímakonferenciáján 2021. november 2-án (Fotó: MTI/EPA/Robert Perry)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.