A legsötétebb kommunizmusba repít vissza A játszma előzetese

Elkészült az új magyar kémfilm, A játszma előzetese. A film június 9-én debütál a hazai mozikban, az InterCom forgalmazásában. A játszma az itthon és külföldön is kultfilmmé vált A vizsga folytatása, az ikonikus thriller felejthetetlen karakterei Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter alakításában térnek vissza a vászonra – Staub Viktória pedig új főszereplőként csatlakozott az eredeti szereplőkhöz – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo.hu2022. 04. 29. 12:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A film története 1963-ban játszódik, Budapesten. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt), élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella) és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus is beláthatatlan következményekkel járhat.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Képernyőkép (Fotó: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.