Pásztor Erzsi estjével nyitják meg a Tolnay Klári Emlékházat

Mohorán az emlékház mellett még látogatható a Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes művész tiszteletére rendezett életmű-kiállítás is.

Forrás: MTI2022. 04. 26. 13:21
Pásztor Erzsi
Budapest, 2015. augusztus 26. Pásztor Erzsi színmûvész a Hogy volt!? címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt Fotó: Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balla István elmondta: az Egy csésze kávé Pásztor Erzsivel címet viselő évadnyitó rendezvény családias, kötetlen beszélgetés lesz, amelyen közreműködik Mohai Gábor Kazinczy-díjas előadóművész.

A kiállításon láthatók fotók a színésznő személyes és színpadi életéből, újságcikkek, plakátok, kinagyított filmkockák éppúgy, mint szinkron életműdíja vagy a legjobb női színészként elnyert közönségdíj a Karinthy Színházban a 2015/16-os évadban, igazolványai, Jászai-díja.

Kiemelten kapott helyet a május 15-ig látogatható tárlaton a Veri az ördög a feleségét című film plakátokkal, fotókkal, filmrészletekkel. Az 1977-ben bemutatott filmszatírában Pásztor Erzsi Kajtárnét alakította, amiért elnyerte a Filmszemle legjobb női alakítás díját.

Pásztor Erzsi évek óta a Tolnay Klári állandó háziasszonya, és mint Balla István elmondta, egy jókora kulccsal nyitja meg jelképesen a házat a téli szünet után.

Borítókép: Pásztor Erzsi a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.