Will Smith lemondott amerikai filmakadémiai tagságáról

Will Smith lemondott pénteken amerikai filmakadémiai tagságáról a 94. Oscar-díjátadón történt botrány miatt – jelentette a Variety a színész közleménye alapján.

Forrás: MTI2022. 04. 02. 13:33
SMITH, Will
Beverly Hills, 2022. március 28. Will Smith amerikai színész kezében a legjobb férfi fõszereplõnek járó díjjal a Vanity Fair magazinnak a 94. Oscar-gálát követõ fogadásán Beverly Hillsben 2022. március 27-én. Smith a Richard király címû filmben nyújtott alakításával érdemelte ki az elismerést. MTI/AP/Invision/Evan Agostini Fotó: Evan Agostini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Will Smith a gála másnapján bocsánatot kért Chris Rocktól, akit a 94. Oscar-díjátadó ceremónián megütött, és mindenkitől, akit szerinte ezzel megsérthetett, ennek ellenére a díjátadót megszervező akadémia elítélte Smith viselkedését, és bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

A díjátadón Will Smith kapta meg a legjobb színész Oscar-díját a Richard király című filmben nyújtott alakításáért. A színész azonban röviddel korábban azzal sokkolta a Dolby Színházban ülő, több mint 3000 fős közönséget és a tévénézőket, hogy a műsor egyik szereplőjét, Chris Rockot felpofozta, mert a humorista a felesége, Jada Pinkett Smith rovására sütött el egy ízléstelen viccet.

Visszaéltem az akadémia bizalmával, és megfosztottam más jelölteket és díjazottakat attól a lehetőségtől, hogy ünnepeljenek és ünnepeltessenek rendkívüli munkájukért. Ezért lemondok akadémiai tagságomról, és elfogadom az elnöki tanács ítéletét az esettel kapcsolatban

– olvasható a közleményben.

Ezután David Rubin akadémiai elnök közölte, hogy elfogadták Will Smith lemondását, és folytatják a fegyelmi eljárást.

Borítókép: Will Smith amerikai színész kezében a legjobb férfi főszereplőnek járó díjjal a Vanity Fair magazinnak a 94. Oscar-gálát követő fogadásán Beverly Hillsben (Fotó: MTI/AP/Invision/Evan Agostini)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.