Így festett Brad Pitt a világszerte híres amerikai sorozatban

Brad Pitt 1963. december 18-án született egy átlagos, oklahomai család gyermekeként. Bár már az iskolában drámaszakkörös volt, karrierjét még újságíróként is el tudta volna képzelni, ugyanis a gimnázium után, 1982-ben, a Missouri Egyetem hallgatója lett újságírás szakon – írja a Borsonline.

Forrás: Borsonline.hu2022. 05. 10. 8:53
PITT, Brad
Los Angeles, 2020. február 10. Brad Pitt amerikai színész átveszi a legjobb férfi mellékszereplõnek járó elismerést a Volt egyszer egy Hollywood címû filmben nyújtott alakításáért a 92. Oscar-gálán a hollywoodi Dolby Színházban 2020. február 9-én. MTI/EPA/Etienne Laurent Fotó: Etienne Laurent
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eztán gondolt egy nagyot, otthagyta az egyetemet, mert jobban érdeklődött a filmezés iránt. Ám nehezen vetette meg a lábát Los Angelesben, de végül nem adta fel, beiratkozott Roy London színészképzőhöz, és tőle vett órákat – olvasható a Borsonline.hu cikkében.

Karrierje 1987-ben kezdődött, ekkor kisebb szerepeket kapott például a Nincs kiút, a Fagypont alatt és a Porche-tolvajok című filmekben. Ekkor azonban még közel sem volt olyan ismert, mint manapság. Ugyanebben az időszakban viszont, 1987 és 1988 között feltűnt néhány epizód erejéig az akkor hatalmas sikerű Dallas című sorozatban. Ő alakította Randyt, Charlie Wade (Shalane McCall) párját.

A forgatás ideje alatt Brad Pitt és Shalane a képernyőn kívül is szerelembe estek, így a színésznek a kolléganője lett az első híres barátnője. A nő kilenc évvel fiatalabb az akkor még leendő világsztárnál, kapcsolatuk pedig csak egy éven át tartott. Az átütő sikert végül Ridley Scott 1991-es filmje, a Thelma és Louise hozta meg Pitt számára, ekkor kezdtek iránta világszinten érdeklődni – derül ki a cikkből.

Borítókép: Brad Pitt amerikai színész (Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.