Ezek a színészek érik a legtöbbet Hollywood számára

Egy friss kutatásból kiderült, kik azok a színészek, akiknek a filmjei a legtöbb bevételt hozták az amerikai mozipiacon – írja az Origó.

Forrás: Origo2022. 07. 13. 15:14
Downey, Robert
Los Angeles, 2020. január 13. Robert Downey Jr. amerikai színész a Dolittle címû filmje bemutatóján Los Angelesben 2020. január 11-én. MTI/EPA/David Swanson Fotó: David Swanson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az észak-amerikai filmpiaci adatokat összesítő TicketSource friss tanulmánya szerint Samuel L. Jackson filmjei hozták a legtöbb bevételt, legalábbis az észak-amerikai filmpiacon: 

a most 73 éves színész eddigi 63 filmje összesen 5,7 milliárd dolláros bevételt produkált.

A kutatás kiemeli, hogy ezt az eredményt Jackson főként a Bosszúállók-filmekkel érte el, illetve hogy karrierje 46 éves korában vett igazán nagy lendületet, amikor fontos szerepet kapott Quentin Tarantino Ponyvaregény című, cannes-i fődíjas filmjében.

A férfi színészek között összesített filmográfiájával második legtöbb bevételt hozó színész ugyancsak rengeteg Marvel-filmben (így a Bosszúállók-szériában) szerepel: a Vasembert életre keltő Robert Downey Jr. eddigi 43 filmje összesen 5,4 milliárd dolláros bevételt hozott az észak-amerikai piacon.

Őt Tom Hanks követi a harmadik helyen: eddig ötmilliárd dolláros összbevételt hoztak a filmjei a tengerentúlon, és kilenc filmjének jegyárbevétele is átlépte a 400 millió dolláros hollywoodi álomhatárt.

A színésznők között a szintén Bosszúállók-sztár Scarlett Johansson áll az első helyen: a Fekete Özvegyet is életre keltő színésznő 5,2 milliárd dolláros bevételt termelt eddigi filmjeivel Észak-Amerikában. Őt Zoe Saldana (3,9 milliárd dollár) és a Harry Potter-filmek sztárja, Emma Watson (hárommilliárd dollár) követi.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Robert Downey Jr. amerikai színész a Dolittle című filmje bemutatóján Los Angelesben 2020. január 11-én (Fotó: MTI/EPA/David Swanson)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.