Bejelentette visszavonulását a hollywoodi rendező

Bejelentette visszavonulását az egyik legnagyobb amerikai filmművész, a négyszeres Oscar-díjas Woody Allen. Utolsó filmjét Franciaországban fogja forgatni és francia nyelvű lesz. Ezután csak írni fog. Minderről a La Vanguardia nevű spanyol lap írt – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo2022. 09. 19. 12:52
Allen, Woody
Cannes, 2015. május 15. Woody Allen amerikai rendezõ az Irrational Man címû filmjének bemutatója alkalmából tartott fotózáson, a 68. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2015. május 15-én. (MTI/EPA/Ian Langsdon) *** Local Caption *** Sienna Miller Fotó: Ian Langsdon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 87 éves Woody Allen élete első filmje a Mi újság, cicamica? volt, a hatvanas évek elején, ő írta, de ebben még csak játszott. A korszak legnagyobb színészei szerepeltek benne, mások mellett Peter O’Toole, Peter Sellers vagy Romy Schneider. Az operatőr Badal János volt.

ALLEN, Woody
Woody Allen amerikai színész-rendezőnek és zenekarának, a New Orleans Jazz Bandnek az újévi koncertje a barcelonai Liceo színházban 2015. január 1-jén. Fotó: MTI/EPA/Andreu Dalmau

Negyvenkilenc mozifilmet rendezett, az Annie Hall, a Manhattan, a Hannah és nővérei mind a mozitörténelem részei. Woody Allen egyébként sokat dolgozott az Oscar-díjas magyar operatőrrel, Zsigmond Vilmossal is.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Woody Allen amerikai rendező az Irrational Man című filmjének bemutatója alkalmából tartott fotózáson, a 68. Cannes-i nemzetközi filmfesztiválon 2015. május 15-én (Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.