időjárás 15°C Amália 2022. október 7.
logo

Egyre több díjról maradnak le a színésznők

Forrás: Origo.hu
2022.09.16. 12:14 2022.09.16. 15:28
Egyre több díjról maradnak le a színésznők

Több más filmmustra után a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon sem díjazzák többé külön mezőnyben a női és a férfi színészeket 

– jelentették be a szervezők a fesztivál honlapján – olvasható az Origó cikkében.

Mint írták, azon is dolgoznak, hogy a következő, 2023-as kiadásuk még nyitottabb és befogadóbb legyen, hogy minél jobban képviselje a kiemelkedő filmes tehetségeket. Giona A. Nazzaro, a filmfesztivál művészeti igazgatójának megfogalmazása szerint a világ túllépett egyes, mára már elavult kategóriákon, és az új díjszabályok nagyobb lehetőséget nyújtanak a tehetségek és kreativitás elismerésére. 

A világ egy olyan úton halad előre, amely egészen biztosan nem bináris

– idézte a honlap Nazzarót.
Marco Solari, a locarnói filmfesztivál elnöke támogatásáról biztosította a lépést, amely szerinte is 

összhangban van a változó érzékenységgel, amely napjainkra szükségessé vált.

A 76. Locarnói Filmfesztiválon, amelyet 2023. augusztus 2. és 12. között rendeznek meg, a két versenyprogramban két-két színészi díjat ítélnek oda a legjobb alakításokért. Ezzel a változtatással a nemére való tekintet nélkül, bármely színész versenghet a díjakért. Mint közölték, a színészkategóriák megváltoztatásán kívül más kezdeményezéseket is tesznek a befogadás és a nemek közti egyenlőség előmozdítására, ezeket a fesztivál éves jelentésében részletezik.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Zsúfolásig tele nézőkkel Locarno főtere a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon 2022. augusztus 9-én. A 75. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivált augusztus 3. és 13. között rendezik a dél-svájci városban (Fotó: MTI/EPA-Keystone/Urs Flüeler)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.