időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Elképesztő, hogy milyen állatokat tartanak házi kedvencként a hírességek

Forrás: Origo.hu
2022.09.27. 09:02
Elképesztő, hogy milyen állatokat tartanak házi kedvencként a hírességek

Azon kevesen lepődnek meg, ha egy-egy híresség bizarr szokásáról, kirívó viselkedéséről hall. Amikor pedig háziállatokról van szó, a sztárok gyakran ebben is a meghökkentést, feltűnést keresik – olvasható az Origó cikkében.

Az Origo.hu mutatja azokat a hírességeket, akik igazán egzotikus állatokat tartanak vagy tartottak a múltban – olykor szinte családtagként.

A Keeping Up with the Kardashians sorozat harmadik évadában Kim Kardashian azzal lepte meg családját, hogy örökbe fogadta Suzyt, az akkor hároméves csimpánzt.

Kardashian a blogján mesélt tapasztalatairól: „Egy majmot tartani rengeteg munka. Suzy mindig pelenkát hord, amit én cserélek ki.” A családot jól ismerők számára gyanús volt az állattal kapcsolatos történet, és végül nekik lett igazuk: Kardashian nemsokára bevallotta, hogy a csimpánzt csupán egy hétre bérelte ki, hogy megtréfálja édesanyját.

Vanilla Ice-ról sokáig nem volt ismert, hogy van egy kenguruja is. 

Ez akkor derült ki, amikor Bucky (a kenguru) az egyik nap megszökött. A sztárnak egy kecskéje is van, állítólag a közösen csavarogtak el a kenguruval. Vanilla Ice akkoriban Londonban tartózkodott, és addig nem tudta, hogy Bucky megszökött, amíg be nem kapcsolta a tévét, és meg nem látta a kengurut a hírekben. „Felhívtam az állatvédőket, és tudattam velük, hogy tőlem szökött el – és ebből lett ez a nagy ügy. Még mindig nevetek rajta” – mondta később a sztár.

Paris Hilton farksodrót nevel otthon. Ez egy, a ragadozók közé tartozó kis esőerdei emlős, amely a mosómedvékkel rokon, és mézesmedveként ismert. Kizárólag Közép- és Dél-Amerikában honos, szigorúan védett, fő tápláléka a növényi nedvek, méz, de elfogyaszt rovarokat és madárfiókákat is. 

Először akkor lehetett hallani Baby Luv-ról, amikor az megharapta a szállodalánc örökösnőjét. 

A beszámolók szerint Hilton az eset után tetanusz elleni védőoltást kapott. Az Ace Showbiz azonban 2010-ben nyilvánosságra hozta, hogy az állat még mindig a celebbel él, sőt már partnert is kapott.

Kirstie Alley színésznőnek van az egyik legdrágább háziállata, ő ugyanis gyűrűsfarkú makit tart, valójában tizennégy ilyen kis madagaszkári őshonos főemlős tulajdonosa. 

A makik harminc is elélnek, csak bioélelmiszert esznek, és rengeteg törődést igényelnek.

Tippi Hedren színésznő ismert természetvédelmi erőfeszítéseiről is. A Time szerint Hedren hozta létre a Roar Alapítványt és a Shambala Preserve-et a nagymacskák védelme érdekében. Azt azonban kevesen tudják, hogy házi kedvence volt egy vadállat.

Hedren az 1970-es években egy Neil nevű oroszlánt tartott otthonában.

Az oroszlán alkalmanként még Melanie Griffithtel, Hedren tinédzser lányával is egy ágyban aludt. Az oroszlán szabadon járkálhatott az egész birtokon. A színésznő utóbb elismerte, hogy több mint ostobaság volt családját veszélyeztetni azzal, hogy szabadon engedett egy lelkiismeret és bűntudat nélküli állatot, habár Neil soha nem okozott kárt a családjának.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Mike Tyson (Forrás: Flickr)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.