Ma néz szembe ismét a bírósággal Kevin Spacey

Ma ismét bíróság elé áll Kevin Spacey, akit szexuális zaklatással vádolnak, egy hasonló ügy miatt már 30,9 millió dollár megfizetésére kötelezték.

Forrás: Vg.hu2022. 10. 06. 10:34
SPACEY, Kevin
London, 2022. július 14. A szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey Oscar-díjas amerikai színész a meghallgatására érkezik a londoni Old Bailey központi büntetõbíróságra 2022. július 14-én. A 62 éves színész tagadta az ellene felhozott vádakat. A bíróság 2023. június 6-ra tûzte ki ügyének londoni tárgyalását. Spacey óvadék nélkül, szabadlábon védekezhet. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevin Spacey csütörtökön bíróság elé áll, hogy megvédje magát a szexuális visszaélés – Anthony Rapp színész által 2017-ben megfogalmazott – vádjával szemben, amely miatt a Kártyavár (House of Cards) című film sztárjának színházi és filmes karrierje romokban hever. A várhatóan kevesebb mint két hétig tartó per a két férfi állítólagos 1986-os New York-i találkozására fog összpontosítani, amikor Rapp sikeres gyerek színész volt, az akkor 26 éves Spacey pedig a Broadwayen élte át a kitörés pillanatát, a sztárrá válás időszakát – olvasható a VG-n.

Rapp, aki akkor 14 éves volt, elmondta, hogy az idősebb színész meghívta őt egy bulira a manhattani lakásába, majd megpróbálta elcsábítani egy hálószobában, miután a többi vendég távozott. Azt mondta, a részeg, imbolygó Spacey felkapta a karjaiba, mint egy vőlegény, aki menyasszonyt cipel, majd lefektette az ágyra, és rámászott. Rapp azt mondta, hogy gyorsan odébbállt, majd három évtizedig hallgatott a történtekről, miközben mindkét színész karrierje felfelé ívelt – számol be az esetről az AP News. 

Spacey jogi csapata azt állítja, hogy a vád hamis. Rapp nem is vett részt a partin, és érvelésük szerint, ha úgy is történt volna, ahogy Rapp leírta, az eset nem minősülne szexuális közeledésnek. Az esküdtek kiválasztása a tárgyaláson csütörtökön kezdődik, a nyitóbeszédek ezt követően hangzanak el. Rapp kártérítést követel a mentális és érzelmi szenvedésért, az orvosi költségekért és a munkából való kiesésért. Az összeg még nincs megnevezve.

 

Spacey életében ez nem egyszerű időszak, hiszen alig pár hónappal ezelőtt volt kénytelen védekezni Londonban hasonló okból. Itt ártatlannak vallotta magát a vádakban, amelyek szerint 2004 és 2015 között, amikor az Old Vic színház művészeti igazgatója volt, három férfit zaklatott szexuálisan.

 

Egy Los Angeles-i bíró pedig idén nyáron hagyta jóvá egy választottbíró döntését, amely szerint Spacey 30,9 millió dollárt köteles fizetni a Netflix Kártyavár című sorozatát készítőknek, amiért szerződését megszegve szexuálisan zaklatta a stábtagokat.

Ezek a kudarcok Spacey néhány győzelmét követték, aki a közelmúltban újra filmes szerepeket kapott, 2022 októberében Kevin Spacey nettó vagyonát 70 millió dollárra becsülték. Kevin Spacey Fowler amerikai színész, énekes és producer. Spacey leginkább a Cápákkal úszva (1994), a Hét (1995) és az Amerikai szépség (1999) című filmben nyújtott alakításairól ismert, és a Kártyavár sorozat egyik sztárjaként is világhírre tett szert – írja a VG.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Kevin Spacey (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.