Ennyit ért Andy Warhol legendás műve

Andy Warhol legendás Fehér autóbaleset című alkotása több mint 85 millió dollárért (33,5 milliárd forint) kelt el egy New York-i árverésen – közölte a Sotheby’s.

Forrás: MTI2022. 11. 17. 9:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1963-ban készült Fehér szerencsétlenség (Fehér autóbaleset 19-szer) két perc alatt talált vevőre, ketten licitáltak rá. A pop-art művész Halál és katasztrófa című sorozatából utoljára 2013-ban árvereztek el alkotást, azt a képet 105 millió dollárért vették meg.

Májusban Warhol 1962-es Marilyn Monroe-portréjáért 195 millió dollárt adtak, ezzel a kép az aukción legmagasabb áron eladott 20. századi műalkotás lett.

A Fehér szerencsétlenség című szitanyomat egy tragikus autóbalesetről készült fekete-fehér képet ismétel 19-szer egy 3,6 méter magas vásznon.

A helyi idő szerint szerda este elkelt alkotás magángyűjteményből származik, a Sotheby’s nem adott tájékoztatást a vevő kilétéről.

Borítókép: Andy Warhol (Fotó: Unsplash)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.