Ezt az ételt soha többé nem szolgálhatják fel a brit királyi rezidencián

Állatvédelmi szempontokat előtérbe helyezve mondta ki a döntését III. Károly király.

Magyar Nemzet
Forrás: Bors2022. 11. 21. 13:38
II. ERZSÉBET; III. KÁROLY
York, 2022. november 9. III. Károly király istentiszteletre érkezik a yorki székesegyházba az uralkodó néhai édesanyja, II. Erzsébet királynõ szobrának avatása alkalmából az észak-angliai Yorkban 2022. november 9-én. Ez az elsõ szobor, amely halála után készült a két hónapja elhunyt királynõrõl. II. Erzsébet királynõt életének 97., uralkodásának 71. évében, szeptember 8-án érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában. MTI/AP-PA/Jacob King Fotó: Jacob King
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostanság III. Károly király különböző döntéseitől hangos a média, hiszen az új uralkodó megpróbálja keresztülvinni minden egyes elképzelését a családban – írja a Bors. Legutóbb kisebb fiát, Harry herceget vette ki azok köréből, akik a szabadnapján helyettesíthetik őt, most pedig egy másik ukázzal került a rivaldafénybe. Bejelentette ugyanis:

betiltja a hízott libamájas ételek felszolgálását a királyi család rezidenciáin.

A 74 éves uralkodó régóta elítéli ezt az ételt, és állatvédelmi szempontokat előtérbe helyezve mondta ki a döntését. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy eddigi lakóhelyén, a Clarence House-ban már korábban is utasította a séfeket, hogy kerüljék a hízott libamájjal készült ételeket.
A drasztikus lépést dicsérte az állatokkal való etikus bánásmódért küzdő Peta-csoport is. 

– A libamájat nem lehet megenni. Károly király már walesi hercegként nemkívánatosnak minősítette a libamájat, amelyhez az állatpkat addig tömik, amíg a májuk a természetes méretének tízszeresére nem növekszik. Örülünk, hogy őfelsége könyörületes döntése kiterjed a királyi család összes rezidenciájára – áll az aktivisták állásfoglalásában. 

Sőt, a csoport annyira örül Károly döntésének, hogy egy ajándékkosárral is meglepik, amely egy vegán séf, Alexis Gauthier által készített hamis libamájas ételekből áll – írja a DailyStar.

Hogy maga az udvartartás és a királyi család mit szól mindehhez, már más kérdés, hiszen egy igencsak kedvelt fogás kerül le így a menüről, méghozzá a jelenlegi állás szerint örökre.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: III. Károly király istentiszteletre érkezik a yorki székesegyházba az uralkodó néhai édesanyja, II. Erzsébet királynő szobrának avatása alkalmából az észak-angliai Yorkban 2022. november 9-én (Fotó: MTI/AP-PA/Jacob King)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.