időjárás 1°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Ezt az ételt soha többé nem szolgálhatják fel a brit királyi rezidencián

Magyar Nemzet
Forrás: Bors
2022.11.21. 13:38 2022.11.21. 13:52
Ezt az ételt soha többé nem szolgálhatják fel a brit királyi rezidencián

Mostanság III. Károly király különböző döntéseitől hangos a média, hiszen az új uralkodó megpróbálja keresztülvinni minden egyes elképzelését a családban – írja a Bors. Legutóbb kisebb fiát, Harry herceget vette ki azok köréből, akik a szabadnapján helyettesíthetik őt, most pedig egy másik ukázzal került a rivaldafénybe. Bejelentette ugyanis:

betiltja a hízott libamájas ételek felszolgálását a királyi család rezidenciáin.

A 74 éves uralkodó régóta elítéli ezt az ételt, és állatvédelmi szempontokat előtérbe helyezve mondta ki a döntését. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy eddigi lakóhelyén, a Clarence House-ban már korábban is utasította a séfeket, hogy kerüljék a hízott libamájjal készült ételeket.
A drasztikus lépést dicsérte az állatokkal való etikus bánásmódért küzdő Peta-csoport is. 

– A libamájat nem lehet megenni. Károly király már walesi hercegként nemkívánatosnak minősítette a libamájat, amelyhez az állatpkat addig tömik, amíg a májuk a természetes méretének tízszeresére nem növekszik. Örülünk, hogy őfelsége könyörületes döntése kiterjed a királyi család összes rezidenciájára – áll az aktivisták állásfoglalásában. 

Sőt, a csoport annyira örül Károly döntésének, hogy egy ajándékkosárral is meglepik, amely egy vegán séf, Alexis Gauthier által készített hamis libamájas ételekből áll – írja a DailyStar.

Hogy maga az udvartartás és a királyi család mit szól mindehhez, már más kérdés, hiszen egy igencsak kedvelt fogás kerül le így a menüről, méghozzá a jelenlegi állás szerint örökre.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: III. Károly király istentiszteletre érkezik a yorki székesegyházba az uralkodó néhai édesanyja, II. Erzsébet királynő szobrának avatása alkalmából az észak-angliai Yorkban 2022. november 9-én (Fotó: MTI/AP-PA/Jacob King)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.