Különleges alkotás nyerte az alacsony költségvetésű filmek díját

A Minden, mindenhol, mindenkor nyerte meg hétfőn az alacsony költségvetésű filmeket jutalmazó Gotham Awards díját, sokan azt remélik, hogy a filmnek az Oscar-díjra is lehet esélye.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 29. 10:29
null
Ke Huy Quan, Goonies panel April 28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legjobb mellékszereplő díját a szintén ebben a filmben játszó Ke Huy Quan kapta, aki korábban az Indiana Jones és a végzet temploma című filmben is szerepelt.

A Daniel Kawn és Daniel Scheiner rendezte akció-kalandfilmet egyébként nem tartották a díj esélyesének. Az először márciusban bemutatott, 14 millió dolláros (5,4 milliárd forint) költségvetésű alkotás viszont azóta már több mint 100 millió dollár nyereséget hozott világszerte, nemrég pedig jelölték a kisebb költségvetésű, független produkciókat díjazó Independent Spirit-díjra is.

A díj átvételekor Scheiner elmondta, a filmet kitörő örömmel fogadták az ázsiai-amerikai közösségben és „a különcök és a depressziósok soraiban”.

 

Ez a díj a tiétek, srácok! Fontosak a történeteitek. Fontosak vagytok

 

– fogalmazott.

A díjakat New Yorkban adták át egy élő showműsor keretében.

A Gotham-díjakat 1991 óta adják át, a gála a díjszezon kezdetét jelzi, amelynek fő záróeseménye a márciusi Oscar-gála. A díjakról filmesek és kritikusok egy csoportja dönt. A korábbi díjazottak közül később több film is Oscar-díjat kapott, például a Holdfény, a Spotlight: Egy nyomozás részletei, a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) és A nomádok földje. A díjátadót a koronavírus-járvány idején nagyrészt virtuálisan rendezték meg.

 

A gála legmeglepőbb beszédét az 56 éves Adam Sandler mondta el, aki idén a Mindent egy lapra (Hustle) című filmben játszott. A színész azt mondta, nem volt ideje megírni a beszédét, amelyet ezért két lánya fogalmazott meg helyette.

 

A legjobb női főszereplő díját Danielle Deadwyler kapta a Till című drámában nyújtott alakításáért. Mivel a színésznő nem tudott részt venni a díjátadón, a díjat a film rendezője, Chinonye Chukwu vette át a nevében. Sokan úgy vélik, az elismerés növeli Deadwyler esélyeit az Oscar-díjra is.

Borítókép: Ke Huy Quan (Fotó: Flickr)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.