Almodóvar első angol nyelvű filmje a Velencei Filmfesztiválon

Pedro Almodóvar spanyol rendező és Regina King Oscar-díjas amerikai színésznő, rendező új filmjét is meghívták a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválra, de nem a versenyprogramban fognak bemutatkozni – közölték hétfőn a filmmustra szervezői.

Forrás: bama.hu2020. 08. 04. 15:15
ALMODVAR, Pedro
Velence, 2019. augusztus 29. Pedro Almodvar spanyol rendez a 76. Velencei Filmfesztivlon 2019. augusztus 29-n. Almodvr Arany Oroszln-letmdjban rszesl a filmes seregszemln. MTI/EPA-ANSA/Claudio Onorati Fotó: Claudio Onorati Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oscar-díjas spanyol rendező először forgatott angol nyelvű filmet, Jean Cocteau francia író La voix humaine (Emberi hang) című monodrámáját adaptálta filmvászonra. A 30 perces film főszerepét Tilda Swinton brit színésznő alakítja.

Fotó: MTI

Regina King, aki 2019-ben nyerte el az amerikai filmakadémia legjobb női mellékszereplőnek járó díját a Ha a Beale utca mesélni tudna című filmben nyújtott alakításáért, korábban már rendezett televíziós darabokat, de a One Night in Miami című filmje az első egészestés játékfilm. Az 1949-ben játszódó film a fiatal Cassius Clayt (a későbbi Muhammad Alit) mutatja be, amint nehézsúlyú ökölvívó világbajnokká válik. Sikerei ellenére neki is szembe kell néznie a Jim Crow-korszak törvényeivel, amelyek értelmében a feketéket és fehéreket a déli államokban az élet minden területén elszigetelték egymástól.

Regina King filmje a lehető legjobb összhangban van az elmúlt hónapok eseményeivel az Egyesült Államokban, és a társadalmunkban még mindig előforduló rasszizmus valamennyi formája elleni harc fontosságára hívja fel a figyelmet fogalmaztak közleményükben a szervezők.

Fotó: MTI

A 77. velencei filmmustra lesz az első nagy európai fesztivál, amelyet a koronavírus-járvány kitörése óta megrendeznek. A szeptember 2. és 12. között zajló mustra egy olasz filmmel, Daniele Luchetti Lacci című drámájával nyílik meg.

A versenyprogramba 18 filmet hívtak meg, köztük Mundruczó Kornél első külföldi produkcióját, az angol nyelvű Pieces of a Woman című filmet is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.