Humoros videóban mutatja be Győrfi Pál a defibrillátor használatát

A videóban a Valami Amerika sztárjaival karöltve közvetít rendkívül hasznos információkat humoros köntösben.

Forrás: metropol.hu2020. 10. 08. 17:06
null
A videóban elrabolják az ismert szóvívőt Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét egy vicces, magyar sztárokkal teli videóban jelent meg az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál. Az izgalmas jelenetek mellett egy nagyon fontos dologra is felhívják a figyelmet a kampányon belül – írja a Metropol.hu.

Ne parázz, sokkolj! – Újraélesztés defibrillátorral címmel indított ismeretterjesztő kampányt az Országos Mentőszolgálat Alapítvány. Egy humoros videóban Győrfi Pál és a Valami Amerika sztárjai részletesen bemutatják, hogyan is kell használni ezt a nem is annyira bonyolult eszközt, hogy ha arra kerülne a sor, te is életet menthess.

Baláék visszatértek, és Győrfi Pál segítségével megmutatják, hogyan kell használni ezt az életmentő készüléket. Túszejtés, kommandósok és egy defibrillátor – a Valami Amerika szereplői ezúttal is a tőlük megszokott lazasággal és poénokkal segítenek nekünk az újraélesztési ismeretek elsajátításában – olvasható az Országos Mentőszolgálat Alapítvány közösségi oldalán posztolt videó mellett. Október 16-a az újraélesztés nemzetközi napja. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány társadalmi ismeretterjesztő programjának célja elérni, hogy

  • tovább javuljon az újraélesztési tudás és hajlandóság Magyarországon, és
  • minél több ember tudjon róla, hogy országszerte rendelkezésre állnak nyilvánosan elérhető defibrillátorok, használatuk pedig a laikusok számára is egyszerű, így nincs mitől félnünk.
  • A kampányfilmről egy werkfilm is készült, ahol a kulisszák mögé is betekinthetsz, a színészek titkokat és érdekességeket árulnak el. A werkfilm megtekintéséhez és a teljes cikk eléréséhez IDE kattints.

    A generációk közötti együttműködés erős Magyarországon

    A generációk közötti szövetség mindennél fontosabb a koronavírus-járvány idején, ezért erősíti a kormány a fiatalok és az idősek közötti együttműködést – mondta Hollik István, a Fiatal Családosok Klubja csütörtöki idősek napi rendezvényén.

    A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő a Féltő szeretettel! című, a Kopp Mária intézetben tartott konferencián azt hangoztatta, fizikailag és egzisztenciálisan is meg kívánják védeni az idősebbeket, és nem hagyják, hogy a liberális világnézet szembefordítsa egymással a generációkat.

    Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt hangoztatta, a járvány második hulláma még inkább a közösségi felelősségvállalás időszaka, ezért ha áldozatokkal is jár, mindenkinek be kell tartani a korlátozásokat. Arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a járvány leginkább a fiatalabbak körében terjed, az a fertőzéslánccal eljut az idősebbekhez, akikre nézve a szövődmények kockázata nagyobb.

    Győrfi Pál szerint a távol-keleti filozófiai szemlélet segíthet a járvány legyőzésében; eszerint az ellenségeinkkel szembeni harcban akkor lehetünk eredményesek, ha tanulunk tőlük. Szerinte mivel a vírus terjedésére az egyszerűség, a következetesség és kapcsolatkeresés jellemző, ezért a védekezésben ezekre tekintettel kell lenni.

    Azt hangoztatta, úgy kell az országot működésben tartani, hogy közben az egészségben esett károkat mérsékelni tudják. Közölte, bízik abban, hogy hamarosan sikerül leküzdeni a járvány második hullámát, szerinte, ahogy tavasszal, most „együtt újra sikerülhet”.

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.