Kiderült kik lesznek az Amerikai Zenei Díj jelöltjei

A kanadai The Weeknd és a fiatal amerikai rapper, Roddy Ricch kapta a legtöbb jelölést a 2020-as Amerikai Zenei Díjakra (AMA), amelynek legtöbb kategóriában esélyes női előadója idén Megan Thee Stallion.

Forrás: MTI2020. 10. 26. 20:00
The Weeknd
Los Angeles, 2016. február 16. The Weeknd kanadai énekes-dalszerzõ a sajtószobában tartott fotózáson, miután az Earned It (Fifty Shades of Grey) címû számával a legjobb rhythm and blues elõadás, a Beauty Behind The Madness címû lemezével pedig a legjobb városi kortárs album kategóriákban nyerte el a gramofonszobrocskákat a Grammy-díjak 58. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Staples Centerben 2016. február 15-én. (MTI/EPA/Mike Nelson) Fotó: MIKE NELSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Box című rapsláger mindössze 22 éves előadója és a The Weeknd nyolc-nyolc kategóriában, köztük a fődíjnak számító év előadója mezőnyben esélyes. Utóbbiban Justin Bieber, Post Malone és Taylor Swift következik az Amerikai Zenei Díj szavazásán.

A jelöltek között idén debütáló Stallion öt díjra, köztük a legjobb új előadónak és az év legjobb közreműködéséért járó trófeára esélyes.

Egyre növekvő népszerűségének köszönhetően ettől az évtől a latin zene nagyobb hangsúlyt kap, és képviselői immár a legjobb album, dal, férfi és női előadó kategóriákban is vehetnek át díjat.

Fotó: MTI/EPA/Mike Nelson

Annak ellenére, hogy a januári Grammy-gáláról öt trófeával távozott, a 18 éves Billie Eilish mindössze két jelölést – legjobb alternatív rock előadó és kedvenc közösségi művész – kapott az Amerikai Zenei Díjakra.

A dél-koreai szupercsapat, a BTS is kiszorult a top kategóriákból és mindössze két kategóriában – legjobb csapat és kedvenc közösségi művész – izgulhat a győzelemért.

Taylor Swift, aki az Amerikai Zenei Díjak történetének legtöbb – 29 – trófeát nyerő előadója, négy jelölést zsebelt be a nyáron megjelent Folklore című meglepetés albumának köszönhetően.

Az Amerikai Zenei Díjakról a rajongók szavazatai döntenek. A díjátadó ceremónia november 22-én lesz Los Angelesben.

A könnyűzenei világ legfontosabb eseménye lesz Budapesten

Történelmi siker Magyarország és Budapest számára, hogy házigazdája lehet az MTV European Music Awards rendezvénynek. Egészen mostanáig egyszer sem adott otthont a régió ennek a világhírű eseménynek, Budapest viszont 2020. november 8-án magára vonhatja akár egymilliárd ember figyelmét.

A járványhelyzetre tekintettel a több mint negyed évszázados rendezvénysorozat 2020-ban rendhagyó programmal szolgál. Az MTV EMA 2020 Show névre keresztelt könnyűzenei díjátadó ezúttal virtuális műsorral jelentkezik majd Budapestről és Londonból.

Szentkirályi Alexandra szerint hatalmas lehetőség Magyarország és Budapest számára, hogy az MTV EMA, a világ egyik legnagyobb és legnézettebb könnyűzenei díjátadójának egyik következő állomása Budapest lesz. A kormányszóvivő azt is hozzátette, hogy a nemzetközi turistákért hamarosan újrainduló versenyben komoly előnyt jelent nemcsak Budapest, hanem Magyarország számára is egy ilyen nagyszabású világesemény megszervezése.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.