Mintegy félmillió dollárért keltek el Bob Dylan dokumentumai

Az interjúk 37 oldalas gépelt átiratán Dylan kézírásos jegyzetei is szerepelnek.

Forrás: MTI2020. 11. 21. 15:36
Dylan, Bob
Tel-Aviv, 2011. június 21. Bob DYLAN amerikai énekes-dalköltõ tel-avivi koncertjén lép fel 2011. június 20-án. A sztár május 24-én töltötte be a 70. életévét. (MTI/EPA/Abir Szultan) Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy félmillió dollárért keltek el Bob Dylan elveszettnek hitt dokumentumai, köztük egy soha meg nem jelent interjú leirata, dalszövegek, a dalszerző-énekes fejtegetései zsidó identitásáról egy bostoni aukciósház árverésén.

A RR Aukciósház pénteken közölte, hogy

a Tony Glover bluesgitárosnak, Dylan barátjának tulajdonában lévő kéziratokat 495 ezer dollárért vásárolta meg egy kilétét felfedni nem kívánó licitáló.

Az interjúkat Tony Glover bluesgitáros készítette Dylannel 1971-ben. Glover az Esquire magazinban egy cikkben akarta felhasználni a beszélgetést, de Dylan végül elvesztette az érdeklődését és a cikk sohasem készült el.

Bob DYLAN amerikai énekes-dalköltõ (MTI/EPA/Abir Szultan)

Az árverésen az interjúk átiratát lehetett megvásárolni, valamint Glover és Dylan levélváltására is lehetett licitálni.

A szövegekből kiderül, hogy Dylan azért változtatta meg a nevét, mert aggódott az antiszemitizmus miatt, és az is, hogy a Lay Lady Lay című számát Barbra Streisandnak írta.

A Lay Lady Lay című számról sokáig az a hír járta, hogy az 1969-es Oscar-díjas Éjféli cowboy című filmhez írta, de Dylan elárulta Glovernek, hogy valójában Streisandnak szerezte. Azt azonban nem részletezte, hogy milyen kapcsolatban állt a színésznő-énekesnővel.

Az interjúk 37 oldalas gépelt átiratán Dylan kézírásos jegyzetei is szerepelnek.

Gyűjtést indítanak az Ali-múzeum újranyitásáért

Pénzgyűjtő kampány indult annak érdekében, hogy felújítsák és újra nyissák a legendás ökölvívó, Muhammad Ali életét bemutató múzeumot.

A négy éve elhunyt félnehézsúlyú olimpiai aranyérmes, profi nehézsúlyú világbajnok bokszoló szülővárosában, a Kentucky állambeli Louisville-ben 2016-ban nyílt meg a nonprofit alapon működő múzeum, ám pénzügyi problémák miatt 2017-ben bezárta kapuit.

A múzeumot abban a házban alakították ki, amelyben Ali gyermekkorát töltötte, az épület viszont mára rossz állapotba került.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.