Wonder Woman csábította az amerikai nézőket a moziba

A Wonder Woman 1984 behúzta a nézőket a pandémia miatt világszerte elcsendesedett mozikba. Az Amerikában a karácsonyi hétvégén debütáló film globális jegybevétele 36,1 millió dollár (10,7 milliárd forint) volt – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 12. 28. 12:19
Gadot, Gal
-, 2020. november 19. A Warner Bros. Entertainment által közreadott kép Gal Gadot izraeli színésznõrõl a Wonder Woman 1984 címû film egyik jelenetében. A Warner Bros. filmstúdió 2020. november 19-én bejelentette, hogy december 25-én bemutatja a Wonder Woman 1984-et az HBO Max streamingszolgáltatónál és az amerikai mozikban is. Az akciófilmet eredetileg nyáron mutatták volna be, a koronavírus-járvány miatt azonban újra és újra elhalasztották a premiert. MTI/Warner Bros. Entertainment/AP/Clay Enos Fotó: Clay Enos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sikerre való tekintettel a Warner Bros. filmstúdió vasárnap már meg is erősítette, hogy a szuperhősfilmnek harmadik része is lesz.

Az AT&T INC. médiavállat tulajdonában lévő stúdió adatai szerint Észak-Amerikában 16,7 millió dollár (5 milliárd forint) volt a jegybevétel péntektől vasárnapig, ami a legjobb premierhétvégi eredmény március óta, amikor a koronavírus-járvány miatt a mozik zömét be kellett zárni.

Ugyanakkor ez az összeg csak töredéke egy ilyen nagyszabású hollywoodi produkció pandémia előtt jellemző premierhétvégi bevételének.

A WW84-et Amerika-szerte milliók nézték a WarnerMedia HBO Max streaming-szolgáltatásán is, amelyen a mozis bemutatóval egyidejűleg tették hozzáférhetővé a filmet az előfizetőknek. Pénteken háromszor annyi ideig nézte a közönség az HBO Maxot, mint egy átlagos napon novemberben – számolt be róla a szolgáltató.

A Warner közölte, hogy felgyorsítja a Wonder Woman harmadik epizódjának előkészítését, amelyet ismét Patty Jenkins rendez, és a címszerepben megint Gal Gadot látható.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A Warner a mozipremierrel egyszerre küldi az HBO Maxre a jövő évi filmjeit

Az alábbi filmek lesznek elérhetőek az HBO Maxen: Dűne, Mátrix 4., The Suicide Squad – Az Öngyilkos Osztag, Godzilla vs. Kong, Space Jam: A New Legacy, és további tizenkét produkció.

A filmek egy hónapig, extra díj fizetése nélkül lesznek láthatóak a streamingszolgáltatón. A döntést az magyarázza, hogy stúdió arra számít, hogy az amerikai mozik jövőre is korlátozott kapacitással üzemelnek majd. Az HBO Max Magyarországon egyelőre nem elérhető, de a jövő év második felére Európában is tervezik az elindítását.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.