Vándorcirkusz

Maga Bangóné Borbély Ildikó vezette a tarka kirándulócsoportot, amely a kies Váci úton közelítette meg a kalandparknak kiszemelt objektumot.

2019. 03. 05. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó időt ígért tegnapra a meteorológia, így aztán a magyar Országgyűlés mobil részlege (majdnem azt írtam: Tisztelt Ház; MSZP, DK, LMP, Párbeszéd, Jobbik) – amely két hete az esztergomi Suzuki gyárhoz kirándult – úgy döntött, ezúttal a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság épületénél tölti a hét első munkanapját. Maga Bangóné Borbély Ildikó vezette a tarka kirándulócsoportot, amely a kies Váci úton közelítette meg a kalandparknak kiszemelt objektumot. A vidám csapatban ott láthattuk az ellenzék szinte minden kiválóságát, Szél Bernitől Hadházy Ákosig. Természetesen a kigyúrt Varju László is a túrázók között menetelt, mellette fújtatott, gurult párttársa, Arató Gergely. Szabó Tímea szóvivő az érdeklődő riportereknek csak annyit árult el, hogy „Érdekes dolgok fognak történni”.

Hogy aztán érdekes volt-e mindaz, ami történt, nézőpont kérdése. A kirándulók ugyanis útközben minden, nekik nem tetsző plakátot, felhívást, feliratot lefújtak, összemázoltak. Sőt, Bangóné kortárs festő nemcsak a feliratokat mázolta vörösre a Sorost és Junckert ábrázoló plakátokon, de néhol még a két kiválóság fotóit is. Mintha rászorult volna a jajvörös sminkre az isiászos Juncker… (Mikor egy járókelő közölte a képzőművészekkel, hogy sima rongálás, amit csinálnak, közölték vele, hogy az nem érdekli őket…) Az épülethez érve némi vita kerekedett a túrázók között, videózzanak-e, legyenek-e újabb ütős képek, vagy csak simán bemasírozzanak. Végül arra jutottak, majd utólag beszámolnak, hogyan sikerült a túra.

Szerintem nagyon jól sikerült. A Parlamentben maradó kormánypártiak biztosan örültek. Hátradőltek, kávét kértek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.