Hírmagyarázók

A hazai ellenzék két magasröptű gondolkodóját is – Márki-Zay Péter és Kész Zoltán, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelesei a találkozóval egy időben szintén Washingtonba látogattak.

2019. 05. 15. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maga Gyurcsány Ferenc siet segítségünkre, hogy helyén kezelhessük a hétfői Trump–Orbán-találkozót. „A világot érteni nem akaró vagy nem tudó veszélyes nacionalisták ölelkeztek össze. A régóta legnépszerűtlenebb amerikai elnök és a politikájával Európában népszerűtlen magyar kormányfő” – írja közösségi oldalán a piros fejű ember. (Ki más is írhatna hitelesebben a népszerűtlenségről, mint a túlbérmálkozott habzóborász.) „Politikusok, akik nem látják a fától az erdőt, azaz a menekültektől a világ megannyi fontos problémáját” – összegzi mondandóját, bár közben azt is elkotyogja: igazából gőze sincs, milyen megállapodások születtek Washingtonban. A demagógia vörös farkincáját is odabiggyeszti a végére: „Ezért kár volt a magyar adófizetők pénzéből Washingtonig utazni.”

Sok kivételes embert mozgatott meg az amerikai–magyar csúcs. Így a hazai ellenzék két magasröptű gondolkodóját is – Márki-Zay Péter és Kész Zoltán, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelesei a találkozóval egy időben szintén Washingtonba látogattak. Amint arról közösségi oldalaikon olvashatunk, az ottani külügyminisztérium (közelebbről nem nevesített) prominense fogadta őket. A vendégek pedig előadták, hogy milyen szörnyű a helyzet idehaza, mekkora veszélyek leselkednek az országra, és hogy ők mennyire aggódnak a növekvő orosz befolyás miatt. Tárgyalópartnereik állítólag arra voltak kíváncsiak, ha Orbán Viktor aláír velük egy megállapodást, bízhatnak-e abban, hogy be is tartja. Mire a kétségbeejtő Márki-Zay azt válaszolta, ezt nem tudja garantálni. Hozzátette viszont, hogy Orbán nem egyenlő Magyarországgal. Itt vannak például ők…

Ennél is nagyobb baj, hogy hazajönnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.