Lajos lázítani fog

A bomlott emberekre áhítattal tekintő afrikai törzseknél garantált sikere lenne Korózs Lajos szocialista parlamenti képviselőnek.

2019. 11. 26. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bomlott emberekre áhítattal tekintő afrikai törzseknél garantált sikere lenne Korózs Lajos szocialista parlamenti képviselőnek. Már csak azért is, mert egyik-másik, nyilatkozatnak szánt beszólása a pattintott kőkorszakot idézi. Pénteken az ATV Reggeli Start című műsorában például kormánypárti kollégáit nemes egyszerűséggel „ezek a gazemberek” gyűjtőnéven aposztrofálta a harcias sámán, mint aki egyenesen a fáról érkezett a stúdióba. Szöllősi Györgyi műsorvezető-idomárnak nem is volt könnyű dolga… (Szegény speciel azért kapta meg a magáét, mert olyan kérdéseket tett föl – mert föltenni! – Lajosnak, ami „nem méltó az ATV-hez”. Például azt: igazak-e Szél Bernadett vádjai a DK-val lepacsizó MSZP-ről?)

Hősünket szemmel láthatóan megviselte a legutóbbi parlamenti vitanap. (A szigorodó házszabályokról – ahogy ő mondta: a szájzártörvényről – vitáztak; arról, hogy „lekorlátozták” az ellenzék mozgásterét.) Azzal kezdte, hogy pártja fel fogja lázítani a népet, ugyanis ez az ellenzék dolga. Őket egyébként sem lehet elhallgattatni, őt például az sem érdekli, ha elveszik egyhavi vagy akár egyévi fizetését, mert ezen is csak nevetni tud… (A kérdésre, „És mivel fogják fellázítani a népet?”, a kétségbeejtő ember árnyalt választ adott: „Mindennel”.)

Tallózva a Korózs-magatartáskutatók hozzászólásai közt, összességé­ben kimondható: riasztó fellépései dacára a többség nem tartja rosszindulatúnak a pokróc honatyát, mindössze butának, aki képtelen felfogni, hogy kunsztjai nem vetnek jó fényt az amúgy is zárlatos, hat százalékon pislogó szocialista felekezetre. Bár az is lehet, hogy Lajos helyből a sötétséget szereti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.