A régi feeling

Pikó András, Józsefváros balliberális polgármestere is beszállt a meleglobbi látványkommunikációjába.

2020. 08. 10. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pikó András is beszállt a meleglobbi látványkommunikációjába – tudtuk meg a Ferencjózsef.blog.hu minapi bejegyzéséből. A portál által megosztott fényképen az LMBTQ-közösség szivárványos molinója látható Józsefváros polgármesteri hivatalának homlokzatán, rajta a felirat: Mindenki Önkormányzata. Máris európaibb lett a kerület. (Egy kommentelő szerint még haladóbb lehetne, ha vadkendert és egy kerítést vágó afgán ugrócsoportot is ábrázolna a molinó.) Pikó polgármester így adja mindnyájunk tudtára, hogy a városrész vezetése mit tart igazi értéknek, miközben vigasztalja is a lekonyult LMBTQ-tábort, ne csüggedjen el, amiért a koronavírus miatt felborult a Pride-menetrend. Pikó irányultságát már akkor sejteni lehetett, amikor polgármester úr a Pride-szervezők székhelye, a hírhedt Auróra kocsma mellett állt ki a környékbeli lakosok ellenében, akik az éjszakai nyugalmukat zavaró förtelmes bulik miatt háborogtak. (Egy drograzzia kapcsán már én is írtam az Auróráról; a kivonuló rendőrök száz vendég közül tizenötnél állapítottak meg erősen „átlényegült” állapotot. A kioszk melletti ­Auróra kert viszont a nyugalom szigete, ott sosincs lárma, randalírozás – oda csak hányni és szundikálni jár át a lázadó ifjúság.)

Határozottan látni, visszatért Józsefváros feelingje. Újra éledezik a prostitúció, munkálkodnak a drogdílerek, beindultak a hagyományőrző bandaháborúk, a csövesek pedig ismét kedvükre használják a rendeletileg kitárt kapualjakat, lépcsőházakat. (El lehet képzelni az őket és nyomaikat kerülgető lakókat.) Az igazi zümmögés majd akkor lesz, ha mégis elkezdik telepíteni a buszmegállók mellé a tervezett méhcsaládokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.