Egy dugószakértő

Az örök sajtkukac, ingyenbékávés Horváth Csaba érvei érthetetlenek, ő a magyar politika régi, fékezhetetlen mulattatója.

2020. 12. 15. 5:59
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a kormányzat meghosszabbította az országos ingyenes parkolást, szocialista honatyák – párttársuk, Horváth Csaba zuglói polgármester kezdeményezésére – törvényjavaslatot nyújtottak be minap az ingyenesség eltörléséért. Érveik szerint a jelenlegi helyzetben a helyi lakosoknak gyakran nem jut parkolóhely a saját kerületükben, arról nem beszélve, hogy az önkormányzatoknak komoly bevételkiesést jelent ez az állapot. Amúgy pedig az egész igazából nem is alkalmas a járvány elleni védekezésre, egyenesen észszerűtlen, sőt valójában ez veszélyezteti az emberek egészségét. (Állítólag a lakosság is így látja… Gondolom, a parkolóórákra kiéhezett autósok hamarosan aláírásgyűjtéseket szerveznek, beadványokkal bombázzák majd az illetékeseket, hogy újra fizethessenek.)

Vesszek meg, ha értem az örök sajtkukac, ingyenbékávés Horváth Csaba érveit. Szerintem az autóhasználatot serkentő ingyenes parkolással éppen az a cél, hogy tehermentesítse a vírusterjesztő tömegközlekedést. Ha előfordulnak is dugók, arról nem az autósok, sokkal inkább a főpolgármester idétlenül kialakított kerékpársávjai tehetnek. Hogyan lenne nagyobb a káosz az utcákon most, hogy az emberek nagy része ki se mozdul otthonról? Szamárság, mint általában a Horváth-ötletek.

Hősünk egyébként a magyar politika régi, fékezhetetlen mulattatója. Pár éve egyik patetikus felszólalásában például kijelentette, ha majd lekerül Budapest jobb sorsra érdemes népéről a tarlósi bilincs, és befejeződnek az első nagyobb változtatások (például a hajléktalanok újratelepítése az aluljárókba, közterekre), látni fogjuk, miként simul ki máról holnapra a városlakók tekintete. Nem ér nevetni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.