időjárás 23°C Jácint 2022. augusztus 17.
logo

Rárontottak a vályúra

Pilhál György
2021.01.16. 06:58
Rárontottak a vályúra

Nem értem. Nagyjából harmincmillió forintnyi jutalmat osztott ki csókosainak a minap Karácsony Gergely főpolgármester. Ez azért érdekes, mert korábban ugyanő jelentette ki: magukon kezdik a spórolást, ha már egyszer a piszok Orbán-kormány arra játszik, hogy kivéreztesse a fővárost. Igaz, logikát ne keressünk az osztogatásban, hacsak azt nem vesszük „logikusnak”, hogy arrafelé ez a hagyomány. Ahogyan olvasóm írja: „Ezek amint kijöttek az ólból, megint rárontottak a vályúra.”

Hely híján csak két karizmatikus jutalmazottat említek. Az egyik az a tenyérbemászó Misetics Bálint, aki a Város Mindenkié csoport hajdani anarchistájaként egyik szervezője volt a Fidesz-székház 2013-as ostromának. Most, mint lakhatási és szociális főtanácsadó, talán azzal érdemelhette ki Karácsony jutalmát, hogy javasolta – nem vicc –: költöztessenek hajléktalanokat a Városligeti Műjégpálya műemlék épületébe.

Még izgalmasabb figura Jávor Benedek. A főpolgármester párttársa azzal a feladattal utazott kistafírungozott brüsszeli irodájába, hogy innovációs és klímaügyekben képviselje a magyar főváros érdekeit. (Ez eddig nemigen sikerült – nemrég például azért csúsztunk le egy M0-s gerincútszakasz tervezéséről és kivitelezéséről, mert – Jávor biztos felügyelete dacára – rosszul nyújtottuk be a pályázatot.) Emellett – bár ez nincs a munkaköri leírásában – alighanem Jávor tiszte az Orbán-kormány brüsszeli mószerolása is. A múltkor például az EUobserverben arról cikkezett: nagy szükség van Magyarországgal szemben a jogállamisági eljárásra.

Folytatnám, csak kifutottam a terjedelmemből. Besokalltam.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.