Anettka a falvédőről

Az ellenzéki pártok is megszólaltak a trianoni gyásznap apropóján. A legnagyobb ökörséggel ezúttal a Magyar Liberális Párt állt elő.

2021. 06. 05. 6:55
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki pártok is megszólaltak a trianoni gyásznap apropóján. A legnagyobb ökörséggel ezúttal a Magyar Liberális Párt állt elő (mintegy magyarázatot adva arra, miért nem veszi őket komolyan az épeszű választó). Meggyőződésük szerint az unió a garanciája annak, hogy a kisebbségi jogok érvényesülhessenek a tagállamokban. „Ezért mi továbbra is határozottan kiállunk az Európai Unió bővítése és integrációja, Ukrajna uniós csatlakozása mellett.”

Érdekes érvelés. Én úgy emlékszem, éppen a „garanciát adó” unió volt az, amely a székelyek aláírásgyűjtő kezdeményezését (miután összegyűlt a kellő számú szignó) nemes egyszerűséggel a szőnyeg alá söpörte. Meg az is érdekes, hogy miközben liberálisék szenvedélyesen kiállnak Ukrajna uniós csatlakozásáért, Zelenszkij elnök épp a minap nyújtotta be a kijevi parlamentnek az ország őshonos népeiről szóló törvénytervezetet. Eszerint az ott élő magyarokat – ahogyan számos más kisebbséget is – nem tekintik őshonosnak. Az se számít, hogy Árpádék óta ott élnek… Hát aztán. Liberálisék mindenesetre lelkesen nyomják a DK-központ falvédőszövegét: „2022-ben olyan új kormányra van szüksége az országnak, amely itthon és az országhatárokon túl sem akarja megosztani a magyarságot, és azért dolgozik, hogy a magyarságtudat ne válhasson politikai eszközzé és kampánytémává blablabla.”

Kis színes. Bősz Anett tíz nappal azután, hogy elnökévé választotta a Magyar Liberális Párt, csatlakozott a DK parlamenti frakciójához. Annak a Gyurcsány Ferencnek a gyülekezetéhez, akiről korábban még úgy nyilatkozott: „Amit ő tesz: rombol, […] diktálni és megmondani akar, és nem együttműködni.”

Emlékszik, kedves Anett?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.