idezojelek

Épp fordítva történt

A Hírklikk.hu sem akart lemaradni az őszödi beszéd évfordulós megemlékezéséről.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2021. 09. 20. 5:59
Fotó: MTI Fotószerkesztőség/MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd

A Hírklikk.hu sem akart lemaradni az őszödi beszéd évfordulós megemlékezéséről. A portál nevében Sebes György megmondóember nyúlt a Fidesz által félretájékoztatott olvasó hóna alá. Tőle tudjuk, a botrány kirobbantása nem lehetett sem Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök, sem a szocialisták célja, sokkal valószínűbb, hogy Orbán Viktor és csapata irányította az eseményeket. Bár a beszéd kiszivárogtatásának hosszú távú előnyeire talán akkor még nem gondolt a későbbi kormányfő, azt viszont nyilván belekalkulálta, hogy a közelgő önkormányzati választáson sokat nyerhet vele. Így is lett. A jól előkészített őszi események tervezésében pedig már alighanem szerepelt az is – írja Sebes fantaszta –, hogy a „kiprovokált és megvalósult eseménysor majd évek múltán is hasznot jelenthet számukra”.

Vagyis az egész 2006-os botránysorozat, az őszödi beszéd kiszivárogtatásától az őszi rendőrterrorig szimpla Fidesz-provokáció volt, sugallja a portál. A botrány kirobbantásával sok megtévesztett emberből csináltak áldozatot – magyarázza Sebes mesemondó –, olyanokból, akikkel elhitették, hogy forradalmárokká és hősökké válhatnak, mint 1956-ban a pesti srácok. „Véresre verték az embereket – mondta Orbán Viktor –, arról viszont nem ejtett szót, hogy a fideszeseknek mekkora a felelősségük a történtekben.”

Vegyük végre észre, sugallja az írás, hogy a Fidesz mítoszt teremtett a 2006-os őszi eseményekből, számára ez aranybánya, ezzel igyekszik megnyerni a jövő évi választást is, noha az őszödi beszéden és következményein már mindenki túllépett, csak a hatalom tartja napirenden. 

Jól bírja a Rémhírklikk-szerkesztőség födémszerkezete.

A borítóképen: az Őszödi beszéd elhangzása után 2006-ban kirobbant tüntetések eseményeit, a rendőrterrort bemutató országjáró vándorkiállítás kamionja a megnyitó napján a fővárosi Erzsébet téren 2021. szeptember 18-án.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.