idezojelek

Megint Bajnai

Karácsony Gergelyt tartja a jövő áprilisi győzelem kivívására a legalkalmasabbnak Bajnai Gordon leharcolt miniszterelnök és libaspekuláns.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Máthé Zoltán

Karácsony Gergelyt tartja a jövő áprilisi győzelem kivívására a legalkalmasabbnak Bajnai Gordon leharcolt miniszterelnök és libaspekuláns, aki indoklását nyolc plusz egy pontban foglalta össze a minap. (Aki derülni akar, a Facebookon elolvashatja a frenetikus érvelést.) A bejegyzés lényege: a kormányfőaspiránsok közül kizárólag a mulya főpolgármester képes hárommillió szavazót egy táborba terelni. Azt is hozzáteszi a pislogós ember, hogy az Orbán-rendszer nem illeszthető össze Magyarország európai jövőjével. „Vagy Orbán megy és mi, magyarok maradunk Európában, vagy Orbán marad, és általa az ország megindul vissza keletre, újra belelépünk az ismert, évszázados, önsorsrontó csapdába.”

Hogy emberünk sajátja-e a fenti marhaságözön vagy valaki segített neki, az nem derül ki, engem mindenesetre egy másik, évekkel ezelőtti Bajnai-elemzésre emlékeztet. Abban is azt fejtegette szegény, hogyan rohan a vesztébe az orbáni Magyarország. „2008-cal szemben ma nem a hirtelen szívhalál, hanem a lassan ölő daganat fenyegeti az országot” – írta. Véleménye szerint a Fidesz rendszere a legnehezebben helyrehozható károkat a fejekben és a lelkekben okozza, ugyanis a balga tömegek a szakértő baloldal helyett a radikális populizmust választották. Csakhogy – emelte föl mutatóujját a látnok – a gazdasági ciklus felfelé ívelő szakasza a végéhez közelít, és utána Orbánnak annyi… (Az „annyi” újabb kétharmad lett.)

„A mi hátunk nem tollas, Gordonka” – írja egy kommentelő a libásnak, aki annak idején a baloldal megváltójaként lovagolt be a manézsba, majd fogott talajt. Most leginkább egy politikai hajléktalanra emlékeztet.

Borítókép forrása: MTI/Máthé Zoltán

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.