idezojelek

Csak pazarolta az idejét

Erre kell pazarolnunk az időnket… Amennyire tudom, Anna asszony nagyjából havi négymillió forintért „pazarolja idejét” az ilyen „kicsinyes” ügyekre.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Európai Parlament Lengyelországról szóló vitájának kulisszáiba avat be közösségi oldalán a minap Donáth Anna, a Momentum uniós képviselője: „Ezen a vitán nemcsak én szólaltam fel, de Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök is”. (Még szép, elvégre Lengyelország volt a napirenden.) „A Lengyelországról és Magyarországról szóló viták abból fakadnak, hogy még mindig vannak olyan autoriter politikusok, akik nem hajlandóak elfogadni a választók akaratát.”

Nocsak! Eszerint a romkocsmás Momentum Budapestről Brüsszelbe delegált üdvöskéje jobban tudja, mi a lengyel választók akarata, mint az, akit az ottani népakarat állított az ország élére. Ejha! Meg az is roppant érdekes, hogy képviselő asszony nem mulasztja el Magyarországot is beleilleszteni a tudósításba…, akarom mondani, az ítéletbe: „Egyértelmű, hogy a két ország jelenlegi vezetői egy erkölcstelen háborút vívnak Európával, saját nemzetükkel, az egyetemes tisztességgel, emberséggel és igazságossággal.” A bíróvá előlépett asszonyka legizgalmasabb kijelentése a bejegyzés végén olvasható: „Nekünk itt ezeknek a politikusoknak a kicsinyes hatalmi játszmáival kell megküzdenünk, erre kell pazarolnunk az időnket.”

Pazarolnunk az időnket… Amennyire tudom, Anna asszony nagyjából havi négymillió forintért „pazarolja idejét” az ilyen „kicsinyes” ügyekre.

Néha elmerengek, micsoda elferdült lelke lehet annak, aki magyarként abban leli örömét, ha fájdalmat okoz saját nemzetének, ha honfitársainak bánata dagasztja a keblét.

Egy efféle beszámoló akkor lesz közügy, amikor a tájékozatlan külföldi egy ilyen idegenszívűvel azonosítja a magyart.

Borítókép: Donáth Anna Júlia, a Momentum képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.