idezojelek

Nagy faék

A politikai sikerességhez felkészültség és szakmai kompetencia szükséges. Nagy Attila Tibor példaként Dobrev Klárát és Márki-Zay Pétert említi.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Arról tájékoztat bennünket Nagy Attila Tibor a Magyar Hang hasábjain, hogy a politikai sikerességhez nem hiányozhat a felkészültség és a szakmai kompetencia. A politikai látnok példaként Dobrev Klára és Márki-Zay Péter miniszterelnökjelölt-jelölteket említi, akiknek a mostani tévévitákban mutatott nagyszerűsége – szerinte – mindnyájunkat meg­győzhetett erről. (Klára asszonyt pár napja már tagolt beszédéért, szép artikulációjáért is megdicsérte a szerző.) A vitaindító felütés után emberünk fölteszi szellemesnek szánt kérdését: „Nem arról volt szó eredetileg, hogy a politikát olyan érthetővé kell tenni, hogy még egy alacsony iskolai végzettséggel rendelkező is megértse?” Itt egy rövid felsorolás következik a Fidesz „faék egyszerűségű kampányából”: rezsicsökkentés, migránshelyzet, riogatás stb. A kormányzat szájába adott mondatát alighanem ütős szatírának szánja: „Gyurcsányék visszacsinálják a rezsicsökkentést, behozzák a migránsokat, akik megerőszakolják asszonyainkat, lányainkat…” Ezek a szerző szerint megmosolyogtató szamárságok, hisz Láriferinek eszébe nem jutna eltörölni a Fidesz-kormányzat szociális vívmányait. A migránsokkal pedig csak riogatnak Orbánék, nem lenne semmi baj, ha lebontanák a határkerítést…

Innen nézve úgy látni, hogy inkább a „Dobrev-entellektüeleknek” örvendező Nagy Attila Tibor gondolatmenetében találhatók faékelemek. Ezek egyikével pár hónapja maga Nagy ötletgazda állt elő, amikor sajátjain azt kérte számon: miért nem használták ki jobban a járványban elhalálozottak kínálta „lehetőségeket” az Orbán-kormány ellen. Haláli egy ürge.

Borítókép: Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján. Fotó: MTI/Mohai Balázs

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A baloldal elvenné a tanárok pénzét

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.